Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snijeg uzima živote

Deset osoba poginulo u snježnoj lavini na jugu Kosova

drniš, snijeg (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.02.2012.
u 08:07

Iz lavine koja je bila visoka 10 metara, a široka 500 metara spašena je sedmogodišnja djevojčica koja se nalazi na liječenju, dok je većinu članova njezine obitelji usmrtila lavina.

Snježna lavina koja se sručila na 12 kuća sela Restelica u općini Dragaš na jugu Kosova do sada je odnijela deset života, dok se za tri osobe još traga, potvrdili su općinski čelnici, dok spasilačke službe tragaju za zatrpanima i mogućim preživjelima.

Iz lavine koja je bila visoka 10 metara, a široka 500 metara spašena je sedmogodišnja djevojčica koja se nalazi na liječenju, dok je većina članova njezine obitelji usmrtila lavina. Iako u većini kuća nitko nije boravio, jer su vlasnici na radu u Italiji i Švicarskoj, vlasti strahuju kako bi broj žrtava mogao biti i veći od sadašnjih sedmoro poginulih.

Potragu za preživjelima pod obilnim snježnim nanosom usporava težak i nepristupačan teren, a u pomoć domaćim snagama za spašavanjem, priskočili su i i pripadnici turskog kontingenta KFOR-a koji su se uključili u čišćenje lokalne prometnice od snijega.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Toni50
11:54 12.02.2012.

Našega gradonačelnika žele srediti štospličani lome noge . Šta če Šipci učiniti sa svojim razapeti ga ka Krista ili ???

KI
kiwi2
12:56 12.02.2012.

. \"Snijeg uzima živote diljem Europe\" Čuj \"pismeni\" SaD/VLM, \"dilj\" i \"šir\" nije isto.

EM
emac
13:33 12.02.2012.

jednu sliku nebreju staviti, sve ilustracije, tak bi i moj trogodišnjak mogel pisati vijesti, ak nemaš slike napiši samo vijest, a nas nom stop ilustrirate u životu, isti ste ko kapitalizam, prijevare na audio vizualnoj bazi, fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije