Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dervishiju kao lihvaru godina i pol zatvora

02.12.2008.
u 18:24

Janusz Dervishi (42), optužen za sklapanje lihvarskih ugovora, nedopušteno davanje deviza na zajam i pokušaj sprečavanja dokazivanja, u utorak je u riječkom Općinskom sudu proglašen krivim.

Tko je Janusz Dervishi?

Sutkinja Gordana Denona-Kusijanović osudila je Dervishija na jedinstvenu kaznu od godinu i pol zatvora uzevši mu kao otegotno prijašnju osuđivanost. Vulnet Sedoli Vili (43) uvjetno je zbog oružja osuđen na pet mjeseci zatvora (na rok od godinu dana), a Živko Letić Žika (59) zbog lihvarskog ugovora na šest mjeseci zatvora (na rok od tri godine). Sedam mjeseci zatvora dobila je Suzana Vozila (48), javna bilježnica, zbog sklapanja lihvarskog ugovora i nesavjesna rada u službi. Zbog sprečavanja dokazivanja, Dragan Majkić (49) uvjetno je osuđen na devet mjeseci zatvora (na rok od dvije godine), te Boško Lončar (40) na osam mjeseci zatvora. Marina Kobaš (33) osuđena je na šest mjeseci zatvora (uvjetno na tri godine).

Tužitelj je odustao od optužbe koja je Dervishija teretila za posjedovanje 1,44 grama marihuane jer je njegova supruga rekla da je droga njezina. Dervishi je u svibnju osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog iznuđivanja. U pritvoru je od rujna 2006., kada je u spektakularnoj akciji interventne policije na više mjesta, među ostalim i u centru Rijeke, uhićen u deseteročlanoj skupini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije