Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše Der Spiegel

Panika u Njemačkoj: Tisuće talibana stiglo u izbjegličkom valu?

njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
22.04.2017.
u 14:45

Njemački federalni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) obavijestio je sigurnosne službe da se tisuće migranata tijekom procesa traženja azila identificiralo kao bivši talibanski pobunjenici

Postoji mogućnost da je tisuće bivših talibanskih boraca u protekle dvije godine ušlo u Njemačku s valom milijuna izbjeglica i migranata, objavio je njemački magazin Der Spiegel

Njemački federalni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) obavijestio je sigurnosne službe da se tisuće migranata tijekom procesa traženja azila identificiralo kao bivši talibanski pobunjenici, piše taj magazin. 

Dodaje se kako glavni federalni tužitelji istražuju najmanje 70 afganistanskih muškaraca iako nije jasno jesu li svi osumnjičeni zbog pripadanja talibanskim militantima. 

Šestero osumnjičenih nalazi se u istražnom zatvoru, a preliminarna sudska saslušanja drugih pojedinaca započet će idućeg vikenda, piše Der Spiegel. 

Vlada kancelarke Angele Merkel je česta meta kritika zbog puštanja tako velikog priljeva vala migranata u Njemačku, što se pojačalo nakon nekoliko militantnih napada povezanih s izbjeglicama. Vlasti sada aktivno deportiraju odbijene afganistanske tražitelje azila. 

Merkel se na izborima koji se održavaju 24. rujna bori za četvrti mandat. Ovog je mjeseca u javnosti branila povećanje broja deportacija Afganistanaca tvrdeći da to rade i druge članice Europske unije. 

Otkrila je kako je prihvaćen azil oko 55 posto Afganistanaca u Njemačkoj, dok je 45 posto odbijeno. 

>> Siluju djecu, djevojčice se prodaju za seks, a među žrtvama je bila i četverogodišnja curica

Ključne riječi

Komentara 21

IH
iron.hide.54966
15:36 22.04.2017.

Ma nemoguće, nije valjda...

NO
Novaaa
15:48 22.04.2017.

Ma vidi vidi tko bi rekao, a svi trebali biti neki doktori i inžinjeri, a sada odjednom bivši talibani. Ma mora da je neka greška tu, merkelica će to pojasnit...

OB
ObrenM
16:02 22.04.2017.

Najstetnija osoba od postanka svijeta,koja je izmjenila sliku svijeta i dozvolila razmnozavanje ekstremnih muslimana je gospodja Angela.Ovdje nazalost nece biti moguce nikada kompletno popraviti svjetsku situaciju.Uvjek ce biti pritajenih "spavaca"spremnih otici djevicama koje ih cekaju.Djecu od 7 godina sve vise omotavaju eksplozivom,pa ti sada sumnjaj na dijete.Povijest ce joj uskoro suditi,jer je i Hitler napravio puno manje zla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije