Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laponija

Depresija uzgajivača sobova

Laponci
Foto: screenshot/Deutche Welle
23.01.2015.
u 09:13

Riječ "Laponci" za mnoge Same ima naime negativnu konotaciju. No, nije to sve što muči ovaj narod, oni imaju i egzistencijalnih problema

Laponija je ogromna regije koja se prostire Švedskom, Norveškom, Finskom i Rusijom. U Laponiji žive Sami, indigeni narod koji je u poznatiji kao "Laponci" i koji se tradicionalno bavi uzgojem sobova. Ali oni ne vole da ih se tako zove.

Riječ "Laponci" za mnoge Same ima naime negativnu konotaciju. No, nije to sve što muči ovaj narod, oni imaju i egzistencijalnih problema. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
12:13 23.01.2015.

Jednom je netko napisao slijedeci komentar, na jednu slicnu temu. "...znaimljiviji bi bio clanak o oporezivanju soli u tibetu tjejkom prve polovice 16 stoljeca..."

RA
Rangostar
10:05 23.01.2015.

Bravo VL, ovo je jedna od najvažniji svijetskih vijesti... imate li nešto o promatračima ptica kad se sele na jug ?

RA
ranko75
10:12 23.01.2015.

Zasto su to sobovi? Kod nas su to Irvasi, a sjeveroamericki su Karibu. Zasto ce nam tudji izrazi kada imamo svoju.Da pokazemo da su englezi dobri, a mi zaostali.Sluganstvo,sluganstvo i samo sluganstvo vidim kod nas.Mi se uspraviti necemo dok mastamo da budemo nekome sluge.Niti imamo ponosa ni dostojanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije