Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Denis Kuljiš: Vodi se rat za Leksikografski zavod

Na Iblerovu trgu praktično su dr. Antunu Vujiću obećali ravnateljsko mjesto. Velimir Visković ne prolazi kadrovsko rešeto
25. svibnja 2012. u 21:00 16 komentara 48 prikaza
\'kul...zgb..27.10..2004.  knjizara profil-pressica o fesstivalu knjizevnika ,velimir viskovic snimio:boris scitar\'
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

"Velimir Visković radi u Leksikografskom zavodu točno 36 godina. Uredio je njegove najvažnije edicije, a kao književni kritičar, neumorni promotor literature i predsjednik Hrvatskog društva pisaca, usto je bio urednik mnogih biblioteka vodećih domaćih izdavačkih kuća. Autoritet za kulturna pitanja, naširoko je poznat i nesporan za koalicijsku vladu kao prononsirani ljevičar, ali on - što? - ne prolazi kadrovsko rešeto", piše Denis Kuljiš u subotu u Večernjakovom Obzoru i nastavlja:

"Ne zato što Visković sam po sebi ne bi odgovarao za tu funkciju - jasno je svakome da je samo on za nju kvalificiran - nego zato što je mjesto praktično obećano Vujiću kad je pristao da ne zanovijeta što ga izostavljaju s liste zastupnika u Hrvatski sabor."

Kuljiš analizira tri karijere i tri sudbine: aktualnog ravnatelja, "nesretnog" Vlahe Bogišića, istaknutog leksikografa Velimira Viskovića i više političara nego znalca dr. Antuna Vujića koji će, kako tvrdi Denis Kuljiš, voljom vladajuće stranke nezasluženo postati šef nekad najuglednije hrvatske kulturne institucije čiji je utemeljitelj Miroslav Krleža.

>>Cijeli članak pročitajte u subotu u Obzoru, u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • -obrisani-:

  Visković nije kvalificiran ni za čuvati tri nacrtane ovce, to je čovjek koji mora uložiti silan napor ne bi li sastavio jednu prostu rečenicu, bez zamuckivanja, i bez upadica tipa \"ovaj\" . Rečenice mu glase nekako ovako: \"pa ja mislim ... prikaži još!m ovaj, da je ovaj Oluja bila ovaj, da nije bila ovaj, da su možda ovaj srbi bili ovaj, protjerani ovaj...\" Gdje je Antun Vujić od njega, Vujić je za Viskovića Einstein!

 • -obrisani-:

  Kuljiš stari moj.....jel to onaj kojeg su čede ponosno vodale po razrovanom i masakriranom Vukovaru poslije pada...a on uživao.....?

 • AAA-999:

  Kakve veze ima Kuljiš s leksigografijom? Što on uopće zna o biko kojoj znanstvenoj grani? Kakve su mu kvalifikacije?