Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Denis Kuljiš: I Boris Šprem pao je na Bleiburgu

U bivšem predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine i sadašnjem predsjedniku hrvatskog parlamenta čovjek ne bi očekivao takav zelotski naboj, ali vanjski izgled može i prevariti...
27. travnja 2012. u 18:40 45 komentara 34 prikaza
\'14.05.2011., Bleiburg, Austrija - Komemoracija u povodu 66. obljetnice bleiburske tragedije i hrvatskoga kriznog puta. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL\'
Foto: Željko Hladika/Pixsell

"Koja je to glupa kombinacija? Kako je moguće donijeti politički tako promašenu odluku u Saboru; Bleiburg financiraju, a nisu pokrovitelji!" – piše Denis Kuljiš u subotnjem news magazinu Večernjeg lista Obzor, u opširnoj analizi toga kako se moglo dogoditi da predsjednik Sabora Boris Šprem da na glasovanje odluku kojom će Sabor dokinuti pokroviteljstvo nad Bleiburgom.

Opisujući njegovu odluku kao političko samoubojstvo iz zasjede, Kuljiš neštedimice secira Špremovu karijeru i osobnost: "U bivšem predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine i sadašnjem predsjedniku hrvatskog parlamenta čovjek ne bi očekivao takav zelotski naboj (...) ali vanjski izgled može i prevariti, a u Špremovoj karijeri lako je identificirati točku u kojoj se inficirao neodgovornim političkim idejama i političkim avanturizmom – čovjek je dugo bio šef kabineta predsjednika Stipe Mesića!"

U Obzoru pročitajte ekskluzivni razgovor s Georgem Sabrom, drugim čovjekom sirijske oporbe u posjetu Hrvatskoj, koji kaže: "Hrvatska je stavila humanost ispred zarade, a to je nešto što se ne zaboravlja. Kada svrgnemo režim, mi Sirijci nećemo to ignorirati. Vratit ćemo Hrvate na sirijska naftna polja". Osnivači nove hrvatske, piratske stranke otkrivaju pak da ih ne zanimaju ni porezi, ni mirovine, ni Domovinski rat... Njihovi su prvi ciljevi ultrabrzi internet za 100 kuna i ustavno pravo na surfanje, a prve ozbiljne političke rezultate najavljuju za lokalne izbore 2013. godine.

Žestoku analizu antipušačke kampanje pročitajte iz pera Andreja Rore i ne propustite kolumne Milana Ivkošića, prof. dr. Branka Smerdela, Ivice Šole, Ivane Simić Bodrožić, Branimira Pofuka, Gorana Milića, Denisa Derka i Ivice Prtenjače.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Avatar Vrijeme
  Vrijeme:

  Ako je u Bleiburgu i bilo zrtava,....pitam se,....sto su tamo radili u proljece 1945 i to u ustaskim odorama?

 • -obrisani-:

  Pacovski kanal nije mogo sve da spasu. bio je previće uzak. trebao bi biti tunela a ne kanal, jedva se provuklo 80.ooo ustaša.

 • AAA-999:

  Zemlja u kojoj Denis Kuljiš mora braniti temeljne civilizacijske tekovine na samom je civilizacijskom dnu. Nije lako pasti niže. To mogu samo antifašisti.