Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Demokrati: Radni tjedan za starije od 60 godina skratiti na 35 sati

U praksi se pokazuje da se radno vrijeme ne poštuje, da nema sigurnosti radnog mjesta, raste rad na crno, stariji radnici se diskriminiraju, a Vlada ništa ne poduzima po tim pitanjima – naglasila je Kasunić.
11. listopada 2019. u 14:16 4 komentara 500 prikaza
mirando mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Klub zastupnika HSS-a i Demokrata uputit će u saborsku proceduru izmjene Zakona o radu kojima će, među ostalim, predložiti da se za radnike starije od 60 godina smanji broj sati rada za puno radno vrijeme s 40 na 35 sati tjedno, najavio je danas čelnik Demokrata Mirando Mrsić.

Mirando Mrsić 'Porast broja branitelja najbolji je argument zašto treba izdvojiti sve povlaštene mirovine'

- Vlada zatvara oči, zbog loših uvjeta rada teško je dočekati 65. a kamoli 68. godinu na svom radnom mjestu. Uz fleksibilnije radno vrijeme, skuplji rad na određeno vrijeme, ukidanje mogućnosti prestanaka radnog odnosa po sili zakona, ulazak osposobljavanja radnika u radno vrijeme, predlažemo i da se radnicima iznad 60 godina života puno tjedno radno vrijeme s 40 smanji na 35 sati – pojasnio je Mrsić koji drži kako povećanje dobne granice za prestanak radnog odnosa na 68 godina neće imati nikakav učinak na dulji ostanak u svijetu rada ako se uvedu i promjene po pitanju uvjeta rada. Iz istog razloga koordinatorica za rad i socijalnu politiku u Savjetu Demokrata Marina Kasunić vladine zakonske izmjene naziva "bacanjem pijeska u oči".

- U praksi se pokazuje da se radno vrijeme ne poštuje, da nema sigurnosti radnog mjesta, raste rad na crno, stariji radnici se diskriminiraju, a Vlada ništa ne poduzima po tim pitanjima – naglasila je Kasunić.

Najviše honorarnih poslova donose izborne godine jer je mnogo građana angažirano na biračkim mjestima UGOVOR O DJELU Honorarac koji na godinu zaradi 101.000 kuna ima i godinu dana staža
ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • IvoDivo:

    Kome je ova lopovska, komunjarska bitanga toliko interesantan da uporno citira njegove budalaštine. Očito oni koji stoje iza takvih smradova, koji dijele iste gluposti

  • Snowman:

    Lako njemu pricati. Dali bi on, da ima svoju firmu, to napravio ? Vrlo vjerovatno ne. Mrsicu to je lupanje prazne slame.

  • Ze Roberto u:

    Grožđe je pobrano, tako da više ne treba plašila u vinogradima......a što je ovo napravilo dok je bio ministar u najlošijih Vladi koju je RH imala do sada??!!