Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz kube u sad

Demokrati i republikanci plaše se što će papa reći o braku, socijali...

Pope Francis talks with children at the sanctuary of the Virgin of Charity in El Cobre, Cuba, September 21, 2015.     REUTERS/Tony Gentile TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: REUTERS/Tony Gentile
23.09.2015.
u 07:00

Hoće li potvrditi da je brak samo onaj između muškarca i žene i hoće li upozoriti na globalno zatopljenje i socijalnu skrb

Ni navodne terorističke prijetnje papi Franji tijekom njegova boravka u SAD-u (od danas do 28. rujna) ne zaokupljaju političke promatrače koliko sadržaj njegovih govora, posebno onoga koji će održati u Kongresu 24. rujna. Franjo će biti prvi papa koji će govoriti u američkom Kongresu, a u sadašnjoj situaciji predizborne kampanje interes je golem za ono što će kazati. Ako, na primjer, bude potvrdio kako je brak samo onaj između muškarca i žene, onda će to biti packa američkom predsjedniku Baracku Obami zbog zakona kojim se omogućavaju homoseksualni brakovi. Dakle, zadovoljni će biti republikanci. Ako pak bude govorio o zaštiti okoliša i socijalnoj skrbi, onda će pljeskati demokrati, a republikanci, koji čak i negiraju globalno zatopljenje, kritizirat će Franju.

Prema onome što smo doznali u Vatikanu, papa Franjo nije bio zadovoljan pripremljenim mu govorima za SAD. Kada su mu ih predstavili, jasno je pokazao ne samo čuđenje i zbunjenost nego i neslaganje. Smatrao je kako ti govori ne samo što ne predstavljaju njegove misli nego ni stil, odnosno način izražavanja, koji je vrlo konkretan. Ocijenio ih je previše uopćenima i premalo strukturiranima.

Tko će Franji u Kongresu više pljeskati, republikanci ili demokrati?

>>Papa Franjo: Nemojte prezirati, skrivati i stidjeti se siromaštva

>>Papa Franjo na Kubi: Poboljšanje odnosa s Amerikom primjer je pomirenja za cijeli svijet

Komentara 1

ZH
zlatko.harapin53
13:33 23.09.2015.

Te teme uopće ne brinu krupni kapital, već samo političke čelnike i crkvene velikodostojnike. Dakle, ribare ljudskih duša koje plača krupni kapital.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije