Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Demografski slom: 525 liječnika i 518 sestara od 2013. otišlo iz Hrvatske

Naslovnica 17.2.
Foto: VL
17.02.2017.
u 00:07

Procjenjuje se da je iz zemlje otišlo oko 200 tisuća ljudi, većinom mladih i obrazovanih. Više od polovice liječnika rođeno je poslije 1980.

Usporedo s masovnim odlaskom građana iz Hrvatske traje i egzodus liječnika i drugog medicinskog osoblja. Polako ali sigurno hrvatske bolnice i domovi zdravlja ostaju bez liječnika i medicinskih sestara tako da se već sada mnogi sa strahom pitaju tko će nas uskoro liječiti.

Prema službenim podacima Hrvatske liječničke komore (HLK), od ulaska Hrvatske u EU ukupno su 1273 liječnika zatražila od HLK potvrde koje su im potrebne za rad u inozemstvu, a njih 525 je i napustilo Hrvatsku.

– Posebno zabrinjava podatak da je gotovo polovina (249) liječnika koji su napustili Hrvatsku rođena poslije 1980. godine. Dakle, napustili su nas liječnici u dobi od 25 do 35 godina. Samo u posljednjih 12 mjeseci Hrvatsku je napustilo 150 liječnika – kaže predsjednik HLK Trpimir Goluža.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Trumpova poruka: Hrvatska za vojsku mora dati još 2,8 mlrd. kuna godišnje

>>Milanović došao u USKOK i dao iskaz, Sauchina obrana ne zna što je izjavio

>>Boris Paškvan, Hrvat koji je radio za sedam američkih predsjednika

>>Košarkaš iz Dubrave dizajnerska zvijezda u Italiji

Foto: VLm

Komentara 36

TO
Tomisl
21:42 16.02.2017.

Zasukat rukave a ne samo kukat !!!

DU
Deleted user
22:58 16.02.2017.

Smjesno je gledat kad nasi dodju a u glavi isprani partizanluk. Da vitite cirkusa ..... uvijek isto druze snadji se. Jedan dan tekst odose svi a drugi svi se vratise ......... ajmo se okladit da ovo čine s namjerom.

DU
Deleted user
22:03 16.02.2017.

Ja jedva cekam slom, ne mogu djeca partizana stvarati buducnost. Nakon sloma krenut ce se od nule na zdravom temelju i prvi se vracam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije