Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženska mreža Hrvatske
Povratak na članak

Demografi: Nismo za zabranu pobačaja, borimo se za prava žena

U Ženskoj mreži Hrvatske kažu da su reagirale na izjavu Stjepana Šterca da Hrvatska ima previše pobačaja iako je rekao i da je protiv zabrane

Komentari 67

ER
eragram
07:57 12.01.2016.

Nije mi jasno kako se to jedan nadasve primitivan i asocijalan čin pobačaja, koji je naslijeđen iz prethistorije ljudskog društva institucionalizirao u modernim društvima do te mjere da je postao izraz slobode i emancipacije žene u društvu?

VL
SH
Shpangica
09:16 12.01.2016.

Ne znam za ženu koja je pobacila da nije poslije toga teško požalila. A vi koje se borite za pravo na ubojstvo ste ništa drugo doli neinformirane kokoši koje ne znaju što bi od sebe jer su same sebi postale svrha. Kakti borite se za prava žena a zapravo vam je jedini cilj doći do nekakvog medijskog prostora. Što ste se vi za nas točno izborile? Samo sramotite žensku vrstu. Zbog takvih kao što ste vi nas muškarci i podcjenjuju. Prestanite kokodakat i must ogromne novce iz državnog proračuna kako bi dalje kokodakale i preporodit ćemo se i mi i prava žena u ovoj zemlji. I nadam se, jednog dana, i zakonski okvir u kojem vi i takvi kao vi djeluju.

VL
BR
brojevi
11:21 12.01.2016.

Ženska mreža Hrvatske , tipična nevladina udruga koja želi opravdati beskorisnog svog postojanja i trošenje novca poreznih obveznika. Neargumentirani napad na Dr. Stjepana Šterca, kome ni ime ne znaju, služi isključivo u promotivnu svrhu udruge po već isprobanom receptu; poslati otvoreno pismu javno eksponironoj osobi. Posljedice po stigmatiziranu osobu nisu važne.

VL
DU
Deleted user
08:35 12.01.2016.

Borili li se itko u ovoj državi za pravo djeteta na život. ŽIVOT POČINJE ZAČEĆEM!!!

VL
Avatar Allemann
Allemann
08:57 12.01.2016.

Prestanimo financirati ove Šoroševe plačenike!

VL
ST
stefj
08:59 12.01.2016.

Ma dajte, ženska mreža cijelo vrijeme je šutila kad ih je SDP iz proračuna šopao novcem. Sad su zabrinuti da će im pripasti manje iz proračuna, pa odjednom nešto kakti rade. Nadaju se, da ako će biti dovoljno glasne, da će ih i nova vlada ušutkavati novcem... Nema ovo veze s pravima žena, to je licemjerna provladina (vlade na odlasku) organizacija koja se koristi za političke ciljeve i hrani se na grbači građana.

VL
Avatar fijolica
fijolica
13:31 12.01.2016.

E, moji demografi! Umjesto da se zalažete da se rađa više djece, vi se NE zalažete za zabranu ubojstva djece i borite se za "prava" žena da ubijaju svoju djecu??? E, pa - promašili ste profesiju, jer mi nakon ovakvih izjava zaista nije jasno koja je vaša svrha? Utvrditi činjenično stanje da se rađa sve manje djece? To znamo i bez vas - i znamo zašto. Računica je jednostavna - ako se više djece ubije nego što se rodi - što očekivati?

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
08:43 12.01.2016.

Pobačaj je ubojstvo.

VL
LU
Lujo123
08:57 12.01.2016.

treba žurno prorijediti tu parazotsku mrežu raznih "udruga" koja je premrežila Hrvatsku i siše li ju siše!

VL
DU
Deleted user
08:34 12.01.2016.

Konačno jedan solidan članak o ženama i pravima žena. Nije riječ o zabrani abortusa ili njegovom ozakonjenju, nego o svijesti da li je abortus nužno zlo ili metoda kontracepcije. Poznat mi je slučaj gdje je abortus u više od pet puta bio sredstvo kontracepcije. U sistemu obrnutih vrijednosti više se pažnje posvećuje toma da li je netko bacio leglo mačića, nego prevenciji eliminacije neželjene i nerođene djece. Ako je omjer rođene i nerođene djece otprilike jedan na jedan onda je to jako veliki problem.

VL
MA
marijaqwer
11:04 12.01.2016.

Abortus je ubojstvo vlastitog djeteta.Normalne majke se bore za svoju djecu.Roditelji su spremni dati svoj zivot u obrani djece.Losa demografska situacija je posljedica sve veceg siromastva, nezaposlenosti i opcenito sve losije situacije u Hrvatskoj.Cak i kada su oba roditelja zaposlena i kada imaju rijeseno stambeno pitanje obitelji zive vrlo skromno.Oni koji nemaju stan mogu citav zivot raditi za mali stancic i rezije.

VL
K2
kritičar_2
08:36 12.01.2016.

Sve ove ženske udruge(sljednice AFŽ-a)prekinuti sa finansiranjem.Toplo im preporučujem da se pozabave uništavanjem ambrozije po Hrvatskoj,za zdravije buduće naraštaje.Za 1 kg isčupane ambrozije plaćam 0,05 kn.

VL
DU
Deleted user
23:06 12.01.2016.

Cenzuriraj još jednom: Koliko je samo medijskog prostora dobila ova nekorisna i trećerazredna žderačica proračuna, Ženska mreža Hrvatske. Prestrašno. A koliko je još takvih.

VL
Avatar HRVATsMOZGOM
HRVATsMOZGOM
10:09 13.01.2016.

Pobačaj je ubojstvo- čedomorstvo. Nitko je pita žene koje su pobacile, nego se javljaju ove iskompleksirane emancipirane "dame"...

VL
KA
kapunjohan
08:38 12.01.2016.

Naprije, potrebno je svim udrugama ustaviti financiranje iz proračuna.Što se tiče pobačaja nitko ne može odrediti ženi da rodi ako to ne želi. Danas je na volju toliko zaštitnih sredstava za prije i dan poslije itd. , da je neke vrste sramota ući u fazu nosećnosti bez svoje volje. Kad se to već dogodi svakom mora biti jasno , da u primjeru pobačaja izvršava ubistvo vlastitog djeteta, pa nek se prije obrati stručnjacima na razgovor,da se osmotre sve mogućnosti i objasne svi aspekti toga čina, pa onda nek se odluči kako hoće.

VL
ST
Stipeprof
08:48 12.01.2016.

Za vrijeme komunizma - kad nitko nije osporavao pravo na pobačaj - broj stanovnika Hrvatske povećao se za milijun ljudi. Od kad je na vlast došao HDZ broj stanovnika smanjio se za 600.000. Očigledno ništa tako ne uništava demografsku sliku Hrvatske kao vladavina HDZ-a.

VL
ST
Stipeprof
09:01 12.01.2016.

Prestanimo financirati vatikanske plaćenike!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.