Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sramoćenje hrvatskih branitelja'

Demo zbog Brkića zatražio hitan sastanak s premijerom Oreškovićem

Miodrag Demo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
13.03.2016.
u 23:26

Demo je saborski zastupnik stranke Bandić Milan 365 i na pitanje ostaju li uz HDZ, odgovorio da je zato i zatražio žurni sastanak s predsjednikom Vlade.

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo izrazio je razočaranost nakon što je Milijan Brkić objavio da je odustao od kandidature za ministra branitelja te je zatražio hitan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem.  Smatra da je trebalo ustrajati na kandidatu Domoljubne koalicije, da je nefunkcioniranje Oreškovića, Karamarka i Petrova dovelo do sramoćenja hrvatskih branitelja, a posebno je upozorio kako branitelji, dok se donosi državni proračun, nemaju svog predstavnika.

Gostujući u Dnevniku 3 HRT-a Demo je rekao da je na kandidatu Domoljubne koalicije Milijanu Brkiću trebalo ustrajati i da je očito riječ o nefunkcioniranju Oreškovića, Karamarka i Petrova. Ovo je odraz njihove koordinacije, dometnuo je. Sutra je na Odboru za ratne veterane proračun, a hrvatski branitelji nemaju svog predstavnika, upozorio je ponovivši kako je to sramotno i nedopustivo. Ovo je apsolutno sramoćenje hrvatskih branitelja tj. doista sam razočaran večeras situacijom u kojoj se nalaze hrvatski branitelji i Ministarstvo branitelja, ocijenio je Demo koji traži hitan sastanak s predsjednikom Vlade i to sutra iako zna da je prepun obaveza. 

"Trebao bi nas primiti jer mi smo dali glas za njega"

Rekao je kako potpuno razumije odluku Milijana Brkića jer, da je "raspisan javni natječaj", onda su svi ministri trebali biti imenovani preko javnog natječaja, istaknuo je upitavši zbog čega onda postoje izbori i demokracija. Demo je na pitanje koji su prema njegovu mišljenju razlozi odustajanja Milijana Brkića odgovorio da je to ministarstvo pripalo Domoljubnoj koaliciji i da je Brkić bio njezin kandidat te su ostali to trebali prihvatiti kako bi se počelo raditi. 

Demo je saborski zastupnik stranke Bandić Milan 365 i na pitanje ostaju li uz HDZ odgovorio je da je zato i zatražio žurni sastanak s predsjednikom Vlade. Dodao je da će s njim ići izaslanstvo ako ih predsjednik Vlade primi. 

"Trebao bi nas primiti jer mi smo dali glas za njega, da mu objasnimo situaciju i da situaciju riješimo", poručio je predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo. 

>>Milijan Brkić objavio: Ne mogu prihvatiti časnu dužnost ministra branitelja!

Komentara 97

PU
purewhite
23:54 13.03.2016.

Onaj Bulj iz Mosta nešto glumi nekakvog heroja...da li je on svjestan da su naši dečki iz Zagreba u osmom i devetom mjesecu 1991 godine išli u u Petrinju kao dragovoljci bez oružja...bilo im je obećano, ali na terenu gaa nije bilo i jedva su živu glavu spašavali...kakvog šerifa taj Bulj glumi?

GR
greenvest
23:42 13.03.2016.

Hrvatska iznad svega i nitko je nikada i sa nikakvom silom neće uništiti...

DA
Djeca_Arbata
23:39 13.03.2016.

Zanima me koliko je Božo Petrov proveo dana na borbenoj liniji za vrijeme Domovinskog rata...mogu se pribrojiti i dane njegovog oca ako je bio tamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije