Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deložacija na ugljanu

Ovršenik članove Živog zida zamolio da napuste kuću

deložacija Ugljan
Foto: Frane Šarić
1/8
20.03.2015.
u 13:30

U Preku na otoku Ugljanu deložirana je obitelji Sorić iz kuće u kojoj su živjeli 80 godina i koju im je na korištenje dao rođak Ante Fabulić

U Preku na otoku Ugljanu deložirana je obitelji Sorić iz kuće u kojoj su živjeli 80 godina i koju im je na korištenje dao rođak Ante Fabulić. Taj je Prečanin u SAD otišao 1935., gdje je i umro prije 40 godina. Kada je umro, nije imao zakonitog nasljednika.

U Preku se navodi da se prije 13 godina  pojavio Leo Fabulić koji je stigao iz Australije  navevši da je sin pokojnika iako ga se otac navodno odrekao putem pisma tvrdeći da on nije njegovo dijete. No, sud u Zadru mu je dao pravo nasljedstva, navodno jer se Ante Fabulić nikad nije razveo od svoje supruge odnosno majke ovršitelja. Majka ovršitelja, kako se čulo na Preku, trudna je nakon optužbi za nevjerstvo, morala napustiti kuću svoga supruga, i dijete, Lea Fabulića, rodila je u teškim okolnostima u jednom vrtu u Zadru. Leo Fabulić je navodno htio mirno rješenje traženjem dijela zemljišta uz dozvolu Sorićima da ostanu u kući, no to Sorići nisu htjeli tvrdeći da on nije Fabulićevo dijete, a sud je odlučio u korist Fabulića. Sorići su se žalili, no rješenje je postalo pravomoćno i za petak je zakazana deložacija.

Dan uoči deložacije policija je privela Marijana Sorića zbog prijetnje da će dignuti kuću u zrak plinskom bocom. U Preku se u četvrtak pojavio i Živi zid, no policija je došla dan prije i blokirala pristup kući. No, oko 10 sati policija je propustila 30-ak članova Živog zida u kuću, a samo 15 minuta nakon što ih je policija propustila, članove Živog zida zamolio je da napuste kuću – ovršenik!? 

– Ovo je shizofrena situacija. Posjednik kuće je Marijan Sorić koji je uhićen i koji je protiv deložacije, a na rješenju kao korisnik kuće je njegov sin koji ne živi u njoj i koji ne želi imati problem, pa nam je rekao da napustimo kuću. Ovdje je problem u tome što je vlasnik koji je umro prije 40 godina rekao da osoba koja sada postaje vlasnik nije njegov sin i da ga je supruga prevarila. To je utvrdio i sud 1990. godine koji je rekao da on nema nasljednika. No, kasnije se provodi nova ostavinska rasprava i priznaje se nasljedstvo osobi koja se pojavila iz Australije i rekla da je njegov sin – rekao je Ivan Pernar iz Živog zida.

Deložacija je provedena bez incidenata, a obitelj Sorić koja navodno ima jednu staru kuću u Preku privremeno će, kako nam je rečeno, i u Francusku. Tako je po svemu sudeći obiteljska tragedija koja je započela još tridesetih godina prošlog stoljeća završila deložacijom.

>> Odgođena deložacija 11 stanara derutnog hotela Sahare u Voltinu naselju

Komentara 42

KO
konoplja
11:23 20.03.2015.

Ako samo dobro shvatio, živjeli ste 80 godina u tuđoj kući, nitko vam nije prenio vlasništvo, niti se spominjete u oporuci. Ako mu je dotični sin, ima apsolutno pravo na naslijeđenu imovinu, osim ako nije izričito regulirano da dotični mladić ne može biti nasljednik. Sad ispada da bi mogao kupit stan, ne plaćat rate i zvat živi zid da blokira deložaciju.

LI
liliZG
11:14 20.03.2015.

koja bedastoća, zahvaljujući DNA analizi , ne bi trebao biti preveliki problem utvrditi da li je taj čovjek sin umrlog ili ne.... svašta...

TE
teoodd
11:00 20.03.2015.

Ja neznam da igdje u svijtu ima ovako izigravanje pravne države....Deložacije su težak momenat za svakog ali su pravni put I to se mora poštovati....ova lažna solidarnost ili ometanje službeni lica ,stvarno neznam....oprostite ali ja to nemogu razumjeti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije