Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Temelji za suradnju

Delegacija iz Bruxellesa u četverodnevnom posjetu Krku

krk01
Goran Kovačić/PIXSELL
27.10.2010.
u 12:26

Potpisan je i sporazum o suradnji, a želja je domaćina i uglednih gostiju izgradnja partnerstva kao temelja za realizaciju nekog od budućih projekata Grada Krka.

Zahvaljujući inicijativi Krčanke Gordane Bonet ovoga je tjedna realiziran susret krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, njegova zamjenika Čedomira Milera i suradnika s četveročlanom bruxelleskom delegacijom koju čine Rudi Vervoort, načelnik općine Evere i zastupnik u bruxelleskom gradskom parlamentu, Fatiha Saidi, belgijska senatorica, te Eliane Daels i Joseph Corten, načelnikovi suradnici.

Ovo je prvi put da netko iz Bruxellesa dolazi na Krk, a ovaj nadasve važan posjet mogao bi biti dobar temelj za suradnju, kako je istaknuo gradonačelnik Vasilić, koja bi obrazovanim mladim ljudima mogla biti vezom između Krka i Everea, koji, prema riječima načelnika Vervoorta, dobro surađuje s mnogim europskim gradovima.

Ovaj ugledni gost drži kako su različiti oblici suradnje nužni, osobito zbog interesa mladih ljudi. Potpisan je i sporazum o suradnji, a želja je domaćina i uglednih gostiju - izgradnja partnerstva kao temelja za realizaciju nekog od budućih projekata Grada Krka. Bruxelleska delegacija upoznala se sa znamenitostima Grada Krka i cijeloga otoka - Etnokućom u Korniću, gradom Vrbnikom, maslinicima i franjevačkim samostanom na Košljunu.

Ključne riječi
Krk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije