Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVKA Ugovor se ipak ne raskida?

Dekrini radnici boje se za posao

19.11.2008.
u 18:20

Iako među radnicima kruže glasine o skorašnjem raskidanju ugovora Podravke s Dekrom, agencijom za privremeno zapošljavanje, u Podravki, ali i Dekri, tvrde drukčije.

Ugovor traje
- Važeći sporazum o suradnji traje do kraja godine. Jasno je da ćemo se pokušati osloniti na vlastite snage, no imamo ugovor koji još traje. Naša su iskustva s Dekrom pozitivna, a broj radnika Dekre znatno je smanjen zbog završetka sezonske proizvodnje - napomenula je Dijana Jendrašinkin, glasnogovornica Podravke. Točnu informaciju koliko je radnika otpušteno nismo dobili, no broj koji dostiže tristotinjak, trenutačno je znatno manji.

Neslužbeno doznajemo da je samo u Tvornici Kokteli, u posljednjih mjesec dana otpušteno 30 ljudi - kao višak radne snage.

- Iako sam preko Dekre radila četiri smjene za minimalac od 2200 kuna, želim se vratiti na posao jer mi treba novac - napominje radnica koja nije htjela da se otkrije njezin identitet te je istaknula da su radnicima prilikom zapošljavanja dana lažna obećanja o primanju u stalni radni odnos, a za glasine o prekidu ugovora kaže da dolaze iz Podravkina vrha i Dekre.

- Svaki radnik dobiva ugovor, u kojem je jasno informiran o svojim pravima - o njenim tvrdnjama kaže Daniel Divjanović, direktor Dekre te napominje da o raskidu ugovora s Podravkom, koji traje već tri godine, zasad nema govora.

Poslovna tajna
Na upit o detaljima ugovora i Dekrinoj zaradi, Divjanović kaže da to je to u domeni poslovne tajne.

- Dekra prolazi kroz linč zbog neupućenosti javnosti u propise - istaknula je D. Jendrašinkin.

Radnici pak tvrde da Dekra po ugovoru zarađuje 1000 kuna, tj. pola njihove plaće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije