Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja u nepotizam

Dekanicu Međimurskog veleučilišta prozivaju da je sina zaposlila mimo zakona

dekanica
Foto: Milivoj Kuhar/PIXSELL
06.08.2014.
u 16:24

Nepotizma u zapošljavanju nastavnog osoblja ne može biti jer kandidati prethodno trebaju zadovoljiti zahtjeve za izbor u zvanje, tvrdi Nevenka Breslauer

Međimursko veleučilište ponovno se našlo pod povećalom zbog sumnji u nepotizam. Sin dekanice Nevenke Breslauer zaposlen je u toj ustanovi kao predavač s područja računarstva, točnije informacijskih sustava, i to na neodređeno vrijeme.

Upozorenje

O tome da dekanica planira zaposliti sina upozorio je još u ožujku na svojoj internetskoj stranici dr. sc. Dejan Vinković, napisavši da je dekaničin sin 2010. diplomirao na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu, a već u jesen 2010. dobio posao na Veleučilištu kao vanjski suradnik za održavanje vježbi iz kolegija “Primjena računala”. U listopadu 2013. dobio je i naslovno nastavno zvanje predavača za područje tehničkih znanosti.

– Kako je moguće da netko osposobljen za nastavnika u prva četiri razreda osnovne dođe do predavača na visokom učilištu? – upitao je tada Vinković. U prosincu je raspisan i natječaj za radno mjesto nastavnika. Povjerenstvo koje je imenovalo Stručno vijeće, koje je utvrdilo da natječajna dokumentacija dekaničina sina, koji se jedini prijavio, nije bila propisno zatvorena i da nedostaje preslik diplome pa je prijavu ocijenilo nepotpunom.

Stručno vijeće je 29. siječnja prijavu ipak uvažilo, no odluku o zaposlenju nije donijelo. Dekanica je navodno DORH-u prijavila da je netko otuđio preslik diplome, a kako Povjerenstvo nije odustajalo od svoje odluke, 17. srpnja sazvala je Stručno vijeće koje je razriješilo članove Povjerenstva i izabralo novi sastav, koji je procijenio da je s prijavom sve u redu i da Breslauer može početi raditi 1. kolovoza. Dekanicu se proziva da je zaposlila sina mimo zakona jer nije imao uvjete za nastavno zvanje predavača. Ona u izjavi za Večernji list tvrdi da je procedura poštovana.

Dobit će ‘EU znanje’

– Nepotizma u zapošljavanju nastavnog osoblja ne može biti jer kandidati trebaju prethodno zadovoljiti zahtjeve za izbor u zvanje, i o tome je raspravljalo i Etičko povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti – ističe Nevenka Breslauer.

Dodaje da je izabrani predavač kao vanjski suradnik protekle tri godine radio na Visokoj školi u Bjelovaru, Veleučilištu u Varaždinu, Sveučilištu Sjever i Međimurskom veleučilištu, da je objavio četiri znanstvena rada i nekoliko stručnih iz računarstva te da je na trećoj godini doktorskog studija na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Studenti će, uvjerava, dobiti stručno i znanstveno znanje prema normama EU.

>> Bivši član Upravnog vijeća prijavio dekanicu ministru i DORH-u

Komentara 9

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
16:34 06.08.2014.

kad je "intelektualna elita " takva, možete očekivati isključivo još gladnije želuce....ma koji napredak?....ovo je sve balkansko-ropsko pleme, bez morala, znanja, vizije....jedni smo od najgorih naroda svijeta, a toliko mu i doprinosimo u razvoju....sa "snađi se druže", kao modusom operandi

CE
cenzura
18:56 06.08.2014.

Zaboraviste navesti u članku da su dekanica i njen sinčić istaknuti članovi SDP-a!

KA
kafka
00:21 07.08.2014.

Dekanica miješa pojmove 'informacijski sustavi' što je pole u području Tehničkih znanosti i 'informacijska znanost' što je polje u Društvenim znanostima. !! Ovo drugo nema baš veze s Računarstvom. . . . . . . . . . . .. . . . . . . . A što više reći?! sve je jasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije