Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST ŠKOLA

'Dečki u crvenom' obračunavaju se s nasiljem i krađama u školama

25.11.2008.
u 16:58

U samo desetak dana, otkako je Grad Pula putem Pulaparkinga organizirao ravnateljima Osnovnih škola Pule dvojicu djelatnika- vrsnih sportaša, na ispomoć, u rješavanju problema nasilja, krađe i uništavanja imovine, telefoni “dečki u crvenom” neprestano zvone.

Crvene odore
Marijan Gadžur i Milorad Klašnja jučer su nadzirali OŠ Veruda.- Od 10. studenog redovito obilazimo škole. Imamo službeni automobil, odoru, ove crvene jakne i fotoaparate, pa nas djeca već prepoznaju kad dolazimo -kažu. Kako ne smiju upotrebljavati silu u izravnoj su vezi s policijom, kontakt policajcima koji reagiraju, a potreba je već bilo

- Imali smo dojavu ravnatelja OŠ Vidikovac da netko u popodnevnim satima dočekuj pred školom djecu nižih razreda te prijeteći batinama od njih uzimaju novac, mobitele, pa čak i tenisice. Upravo smo  popodne obavili nadzor, ali nismo uspjeli uhvatiti počinitelje.

Ne sumnjamo da ćemo uspjeti jer znamo da su počinitelji maloljetnici, pripadnici romske manjine. Čak su jednu djevojčicu pred školom šamarali -kažu dečki. Iz OŠ Monte Zaro neki su dan dobili poziv ravnateljice.- Dječak trećeg razreda na nastavu je došao s dva švicarska preklopna noža. Odmah smo obavijestili kontakt policajca, noževe oduzeli, a obavijestit će se i dječakovi roditelji -pričaju dečki.

Čekaju kamere
U školi Šijana riješen je slučaj krađe mobitela. Nakon dolaska dečki u crvenom te pritiska ravnateljice, kradljivac, dječak škole, mobitel je vratio. - Najveći je problem škola okupljanje nasilnika oko zgrada i to u noćnim i popodnevnim satima, no kada stignu zvučne kamere i to će biti riješeno.

Tu smo i mi jer ćemo i dalje nastaviti s nadzorom -kažu dečki. Učenici 8. c razreda OŠ Veruda, koji su jučer ujutro pokušali za vrijeme malog odmora izići iz zgrade, odustali su- Htjeli smo malo prošetati oko škole, ali sad kad su oni tu nećemo. Sad smo sigurniji, iako baš i nemamo puno slobode -kažu učenici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije