Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI OGLED

Dečki promovirali američki nogomet i borbu protiv raka

utakmica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
26.10.2014.
u 16:01

Bjelovarski Greenhornsi i splitski Seawolversi odigrali su prijateljski meč za pomoć bjelovarskoj Udruzi žena liječenih od karcinoma dojke "Biser"

Za subotnji prijateljski ogled na bjelovarskom Logoru između Bjelovar Greennhornsa i Split Seawolversa, dvaju klubova američkog nogometa, s pravom se može reći da je imao povijesni karakter.

Naime, bila je to prva utakmica u povijesti Bjelovara odigrana u “tackle footballu” ili preciznije prva utakmica američkog nogometa u kojoj su momčadi nastupile s punom zaštitnom opremom. Iako su Bjelovar Greenhornsi osnovani još 2008. i u šest godina postojanja bili iznimno uspješni u “flag footballu”, do ove subote u Bjelovaru nikada nije odigrana utakmica u “tackle footballu”.

-Ta povijesna utakmica nije imala samo promidžbeni nego i humanitarni karakter. Po uzoru na američku ligu koja u listopadu svake godine promovira borbu protiv raka i mi smo odlučili dati svoj doprinos. Umjesto ulaznica prikupljani su novčani prilozi kojim želimo pomoći bjelovarsku Udrugu žena liječenih od karcinoma dojke “Biser” - otkriva nam Dino Dozan, predsjednik KAN Bjelovar Greenhornsa.

Na Logoru se u subotu okupilo dvjestotinjak gledatelja koji su uživali u povijesnoj utakmici i pritom svojim prilogom poduprli Udrugu Biser. Iako je rezultat bio u drugom planu, ostat će zapisano da je momčad Split Seawolversi slavila s 26 :12. 

>> Legendarni Vatreni i ministar Maras igrali, Jajan navijao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije