Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je Amerika

Debeli natjerali Gologa kuhara u paničan bijeg

jamie
Arhiva VL
23.03.2010.
u 21:05

Stanovnici Hutingtona u Zapadnoj Virginiji okomili su se na poznatog britanskog kuhara kad su čuli da je jednoj sugrađanki dijelio savjete o prehrani.

Manje od sat vremena trebalo je stanovnicima Huntingtona u Zapadnoj Virginiji da Jamieja Olivera iz simpatičnog, nasmijanog kuhara pretvore u čovjeka koji pred malo više od šest milijuna televizijskih gledatelja diljem Amerike, zbog uvreda i poniženja, grca u suzama.

Pržena krilca za doručak

Britanski Goli kuhar došao je u ovaj grad na američkom Srednjem zapadu kako bi u reality showu “Jamie Oliver Food Revolution” promijenio prehrambene navike njegovih stanovnika. Huntington je, naime, nedavno proglašen najdebljim gradom u Americi, a američki Centar za kontrolu bolesti klasificirao ga je kao najnezdravije mjesto najnezdravije savezne države. Oliver nije skrivao iznenađenje kad je, netom poslije dolaska, praćen kamerama odveden u lokalnu školu u kojoj su djeci za doručak posluženi golemi komadi pizze uz mnogo čokoladnog mlijeka. Šok se nastavio posjetom podebljoj huntingtonskoj obitelji čiji se svakodnevan jelovnik sastoji od hrane pržene u ulju i masti te pripremljene mikrovalnoj pećnici.

– Nikada u životu nešto takvo nisam vidio. Djeci za doručak dajete pizzu, pileća krilca pržena u ulju ili krumpiriće prelivene mašću. Takva vas hrana ubija, upravo zbog toga i jeste tako debeli, ne samo vi nego i vaša djeca – istresao je Oliver ovoj huntingtonskoj kućanici mišljenje u lice, ne sluteći da je tim riječima otvorio Pandorinu kutiju problema. U samo petnaestak minuta gradićem se pronijela vijest kako je britanski kuhar izvrijeđao njihovu sugrađanku zbog njezinih prehrambenih navika, a to sebi ovi Amerikanci nipošto nisu htjeli dopustiti. Unatoč prijašnjim dogovorima, nitko od stanovnika Huntingtona nije mu htio otvoriti vrata svoga doma, u lokalnom restoranu dočekan je s neprikrivenim prezirom, a voditelj na lokalnoj radijskoj postaji poručio mu je preko radiovalova da ugasi kamere i svoju emisiju ode snimati negdje drugdje. – Ako si mislio da ćemo cijeli dan sjediti u kući grickajući salatu, prevario si se. Idi dalje, ne trebamo te i ne želimo ovdje – poručio mu je Shock Jock.

“Debeli, ali i obrazovani”

Lokalne novine čak su tiskale i izdanje novina posvećeno Oliveru koji se, vidjevši svu mržnju koja mu se sručila u lice, pred kamerama rasplakao. U nekoliko sati od njegova dolaska u grad, atmosfera se toliko naelektrizirala, da je Oliver užurbano napustio mjesto.
– Možda smo debeli, ali smo obrazovani. Amerikanci neće dopustiti da im stranci sole pamet – rekao je za CNN gradonačelnik Huntingtona Brandi Jacobs.

Ključne riječi

Komentara 2

ZG
zg2012
08:10 24.03.2010.

Ne bacajte bisere pred svinje, netko je jednom rekao.

OB
-obrisani-
22:00 26.03.2010.

Mogli su Golog kuhara revoltirano ogoliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije