Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Debatom studenata započelo obilježavanje Europskog tjedna

zastave
Anto Magzan/Pixsell
05.05.2014.
u 16:13

Sva događanja su uvod u centralnu cjelodnevnu proslavu Dana Europe 9.svibnja

Debatom studenata na vukovarskom Veleučilištu Lavoslav Ružička, gdje se razgovaralo o pravima građana u Europskoj uniji, nastavljen je ovogodišnji program Europskog tjedna. Program EU tjedna započeo je javnom tribinom na temu kako privući sredstva iz EU, a koja je održana prošloga tjedna.

Cilj današnje studentske debate bio je uputiti mlade u eurointegracijske procese koji imaju izravan utjecaj na njih i njihove obitelji, omogućiti im razmjenu mišljenja i stavova o temama vezanim za članstvo naše zemlje u EU te na taj način podići razinu objektivne informiranosti mladih i općenito javnosti o prednostima i eventualnim nedostacima i ulaska Republike Hrvatske u EU. Program obilježavanja nastavlja se sutra kada će u Vukovaru, u prostorima županije od 10 do 12 sati, biti održano predavanje i javna rasprava na temu Uloga i odgovornost mladih u lokalnim zajednicama. U četvrtak će se održati koordinacijski sastanak jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Kako se navodi, sva ova događanja su uvod u centralnu cjelodnevnu proslavu Dana Europe 9.svibnja. Prema najavu u petak, 9. Svibnja, na vukovarskoj šetnici će od 10 do 12 sati biti održan Festival organizacija civilnog društva kojemu će prethoditi javni događaj posvećen obilježavanju Europske godine građanstva. Bit će predstavljene sve potrebne informacije o pravima i mogućnostima dobivenim nakon ulaska Hrvatske u EU te kako uz pomoć fondova unaprijediti život zajednice i svoj osobni život.

Obilježavanje Europskog tjedna organizira Vukovarsko-srijemska županija, a Dan Europe 9. svibnja prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj Uniji.

>> U Europskom tjednu film, tribine i radionice o zajedničkoj kulturi

Komentara 1

XA
xaron
20:25 05.05.2014.

Slavimo Europski tjedan ? Uplacujemo stotine miliona € u EU fondove a povlacimo 0 € iz EU. Nemamo mi tu šta da se slavimo. Slavi Mimica sa svojih 20000€ mjesečno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije