Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEAR pristup

Globalni problemi mogu se rješavati i na lokalnoj razini

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
30.03.2016.
u 14:53

Želimo im pomoći da shvate svoju ulogu i odgovornost unutar takvog globaliziranog društva, pojasnila je voditeljica projekta Vlatka Šelimber

Možemo li kao građani utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša te kako izraditi projekt temeljen na DEAR pristupu? To su neka od pitanja na koja su odgovore doznali sudionici radionice, 25 predstavnika jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva, koju je danas u Slavonskom Brodu organizirala Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta Ladder. Slogan radionice je "Misli globalno - djeluj lokalno".

- Cilj DEAR pristupa je osvijestiti građane kako se na globalne probleme može utjecati i djelovanjem na lokalnoj razini. Želimo im pomoći da shvate svoju ulogu i odgovornost unutar takvog globaliziranog društva - pojasnila je voditeljica projekta Vlatka Šelimber. Sudionici radionice imali su priliku upoznati se s DEAR metodologijom i njezinim ključnim elementima, kao i s primjerima dobre prakse te steći znanja potrebna za kreiranje vlastitih projekata.

>> Brođani dobili punionicu električnih automobila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije