Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐĐ ELEKTROMONT

Radnicima otkaz, ali i pomoć u osnivanju nove tvrtke

đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
18.05.2015.
u 08:25

Dio je to plana restrukturiranja i financijske konsolidacije Holdinga kojim je utvrđeno da se Grupa Đuro Đaković, u sklopu programskog preustroja, prestaje baviti elektromontažnom djelatnošću

Predstavnici tvrtke ĐĐ Elektromont, nezavisnog sindikata "Socijalna pravda" i Holdinga Đure Đakovića potpisali su u Slavonskom Brodu socijalno-gospodarski sporazum kojim se otkazuju ugovori o radu radnicima te tvrtke. Dio je to plana restrukturiranja i financijske konsolidacije Holdinga kojim je utvrđeno da se Grupa Đuro Đaković, u sklopu programskog preustroja, prestaje baviti elektromontažnom djelatnošću.

- Radnicima će biti osigurana potpora u osnivanju novog trgovačkog društva za obavljanje elektromontažne djelatnosti – poručili su iz uprave Đure Đakovića., stoji u priopćenju Đure Đakovića. Predviđenim planom, zainteresirani bi radnici Elektromonta sada trebali osnovati novu tvrtku u koju će se uključili kao dioničari i koja će se također baviti elektromontažnom djelatnošću. Osnovat će je sredstvima iz dijela svojih otpremnina, čiji iznos je zajamčen važećim kolektivnim ugovorom. Pritom će zadržati naziv tvrtke i dosadašnje reference, kao i već potpisane ugovore s domaćim i inozemnim naručiteljima.

- Novoj upravi tvrtke ostaje da za početak iskoristi stečene tržišne pozicije kod svojih tradicionalnih kupaca u Hrvatskoj i Njemačkoj, a zatim slijedi borba za zadržavanje tih pozicija te širenje i osvajanje novih tržišta – rekao je direktor Zdravko Stipetić. Najam proizvodnih hala i poslovnih prostora radnicima će biti dostupni po povlaštenim uvjetima, a pomoć će im biti osigurana i za nabavku osnovne opreme. Pomoć u očuvanju stotinjak radnih mjesta i podršku zaposlenicima obećali su i iz Brodsko-posavske županije te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a u sindikatu se nadaju i drugim oblicima potpore, poput onih iz programa "Poduzetnički impuls".

>>Radnici spremni za osnivanje nove tvrtke i nastavak rada

>>Županija će pomoći u očuvanju 117 radnih mjesta

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
10:24 18.05.2015.

Da, Holdingu se to ne isplati...a vama će se isplatiti poslovati bez Holdinga...moš mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije