Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dayton onemogućava normalno funkcioniranje BiH

Danas su već i dizajneri tog sustava skloni priznati kako je došlo vrijeme njegovog ozbiljnog remonta.

Komentari 17

GA
Gambit
15:30 18.10.2014.

Dobro jutro, Picula!! Ima nas i koji smo tada, odnosno 1996. godine, objasnili što je Dayton i da neće biti napretka u tako uređenoj državi. Barem više nema Komšića!

VL
CM
cro_mostar
18:09 18.10.2014.

Čović i HDZ BiH ne rade na stvaranju velike Srbije, nego zajedno sa RS-om i Dodikom rade na stvaranju hrvatskog entiteta jer je to i Srbima u interesu i time žele oslabiti Bošnjački utjecaj koji je sve samo ne demokratski!

VL
VE
verakruz
18:51 18.10.2014.

Trenutno, a i unazad desetak godina je veća kočnica muslimanski nacionalfašizam uparen sa enormnom promidžbom prema Americi i zapadnim zemljama, a potkovan financijski od strane turske i arapskoh zemalja. Muslimani bošnjaci su sustavno zatrli sva prava Hrvata, kradući ih od izbornog do financijskog sustava, i nadali su se da su ukopali Hrvate. Nadam se da je tome došao kraj i da će se stanje u BiH napokon početi odmotavati u drugom smjeru, iako nisam optimista da će uhljebići iz najmnogobrojnijeg bošnjačkog naroda tako lako prepustiti i izgubiti te silne povlastice koje su grabili iz hrvatskih usta.

VL
DU
Deleted user
11:49 19.10.2014.

Najbitnije je da i Hrvati u BiH dobiju svoju republiku, pa da se onda svi mirno raziđu.

VL
Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
18:14 18.10.2014.

Sta je lose u tome da se Hrvati i Srbi prikljuce maticama a Bosnjaci dobiju svoju republiku?Razlaz kulturan kao Cesi i Slovaci.

VL
NE
Neonacionalist
16:02 18.10.2014.

Je li nekima jasno da je Erdutski sporazum postignut samo zato što podunavski Srbi nisu željeli doživjeti sudbinu brače iz Krajine i to sa debelom figom u džepu s njihove strane. Isto tako i Daytonski sporazum je postignut nakon štoto je HV prišla na 20-tak km od Banja Luke . Dakle, bez da smo ih dobro vojno isprašili ne bi došlo do nijednog od tih sporazuma. Srbi nikad neće pristati na promjenu Daytona , pa ovo kad Picula i ekipa kažu da Dayton treba mjenjati je isto kao da se posrao u gače i onda konstatira da ih treba promjeniti , a gdje su nove mudante Picula i kakve su .

VL
HL
HV_LAKI102
19:58 18.10.2014.

Opce je poznato svima da srbi ni sa kim nece zivjeti u zajednici ako nece imati potpunu dominaciju i debelu korist od te zajednice,ova tvrdnja vrijedi samo za regiju.Da je ova moja konstantacija tocna vidimo da su se sve bivsee republike i pokrajine(osim Vojvodine koja je anektirana i posrbljena)odvojile,neke na silu ,dok su neke to uspjele mirnim putem.Sa srbima nema suzivota na duze staze,nema buducnosti,investicije i ulaganja su cista utopija.Svakih 50 godina krecati iz pocetka samo zbog tih fatalnih srba zbog kojih svi za ovaj dio Europe kazu sa opravdanjem da je "Bure Baruta"nije normalno,ma koliko covjek volio mjesto gdje se rodio.Ovaj problem se mora sto prije rijesiti i to mirnim putem ,naravno.Treba povuci ravnu granicnu liniju,napraviti jedan balkanski zid koji ce sprjeciti srbe da ne pomjeraju granicu za vijeke vijekova,zvuci ruzno ali drugog rjesenja nema.Bosnjacima i Hrvatima BiH naj pametnije bi bilo da udu u konfederaciju sa Hrvatskom,imali bi zajednicko more,vece trziste,automatski bi usli u EU,profitirali bi i jedni i drugi,Za pocetak samo bi se BiH i Hrvatska morale rjesiti komunista(Lustacijom) sa kojima nema boljeg sutra. Hercegovci, katolici i muslimani moraju zakopati ratne sjekire da bi ova kombinacija suzivota dva naroda zazivjela.Mnogi ce reci da su nam srbi po vjeri blizi,sto je istina,ali isto je tako istina da se sa njima koljemo od 1918 i nevidim tome kraja.Bosnjaci su kulturan,obrazovan i vrijedan narod,vjera im je drugacija od nase,ali kako je Bog samo jedan,na tom polju nebi smjelo biti vecih problema,Vidjelo se devedesetih za vrijeme rata kad su se BiH i CRO armi okrenule protiv zajednickog neprijatelja kako se situacia promjenila na terenu u nasu korist,Osobno sam od samog pocetka rata zagovarao ovakav scenarij,jer sam znao da samo zajednickim snagama mozemo se odbraniti i opstati na ovim prostorima,dok komunjare nisu tako mislile i to smo i jedni i drugi skupo platili.....NEPONOVILO SE!!

VL
Avatar matalan
matalan
04:48 19.10.2014.

krivousti partizan je prodao posavinu i hrvate u bosni..

VL
KO
kosmetikicar
16:24 18.10.2014.

Zlo proizilazi samo od zlih ljudi,..pogledajte sjedece figure.....Boli Hrvate u Hrvatskoj dupe za rvate iz Bih....oni su tribali njemu, ne nama !!!..Ulaskom Hrvatske u EU dogodit ce se zadnje doseljavanje...parazita !!

VL
NA
narod1
16:18 18.10.2014.

Ne treba pisati ovakve tirade. Dovoljno je reći da je glavna kočnica napretku BiH Republika Srpska koja radi na opstruiranju svega vezanog uz BiH kako bi se ova raspala i kako bi se RStime priključila Srbiji. Znači glavni problem u BiH je RS koja i dalje radi na planu velike Srbije. Dakle RS treba potpuno onemogućiti. Tragično je jedino što RS u tom planu koristi Čovića i HDZ-BiH Hrvate iz HrHB koji bi se kao također otcjepljivali a to odgovara RS-u. Znači HDZ-BiH i Čović posredno rade na velikoj Srbiji

VL
ST
Stipeprof
15:15 18.10.2014.

Koji je ono hrvatski predsjednik u Daytonu priznao Republiku Srpsku i pristao da samo Hrvati nemaju svoj entitet?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.