Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS NA KAPTOLU

Davor Pavuna, Davor Ivo Stier i fr. Frano Prcela o „Kulturi neslaganja“

'12.04.2011., Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29, Zagreb - Pogled na Katedralu i hrvatsku zastavu iz dvorista Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
27.02.2020.
u 11:05

Koliko ima razuma, a koliko istine u svim tim etiketama, ideologiziranim svrstavanjima, a koliko hrabrosti da se iznese vlastito ili prihvati tuđe mišljenje?

Na večerašnjem Teološkom četvrtku na zagrebačkom Kaptolu, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29a, gostuju atraktivni gosti prof. dr. sc. Davor Pavuna, Davor Ivo Stier i fr. Frano Prcela na temu „Kultura neslaganja“.

„Jesmo li mi u Hrvatskoj, inficirani totalitarnim ideologijama i represivnim režimima, naučili umijeće iznošenja vlastitoga mišljenja, posebice kada ono znači neslaganje? Ne gledamo li u onome tko se s nama ne slaže odmah i neprijatelja? Štoviše, jesmo li uopće spremni čuti stvarne argumente onoga tko drukčije misli od nas ili smo upali u ideologizacije u kojima se svaka kritičnost proglašava neprijateljskom? No, zanima nas i jesmo li se mi u Crkvi naučili tome umijeću ili je prenaglašena hijerarhizacija ugušila ton slobodnog iznošenja mišljenja i stavova? S druge strane, etikete, medijska, javna, politička, saborska i druga suprotstavljanja najčešće postaju etikete koje isključuju. Koliko ima razuma, a koliko istine u svim tim etiketama, ideologiziranim svrstavanjima, a koliko hrabrosti da se iznese vlastito ili prihvati tuđe mišljenje? To i još mnogo više zanimat će nas na našem večerašnjem susretu“, piše u najavi voditelj don Anton Šuljić, zamjenik ravnatelja Kršćanske sadašnjosti.

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istinaizlike
14:20 27.02.2020.

Tri istomišljenika će raspravljati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije