Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNAPRJEĐENJE ODNOSA

Davor Ivo Stier prvi je laureat nagrade ‘Juan Vucetich’

Davor Ivo Stier
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
05.12.2017.
u 07:00

Brojni ste i utjecajni u Argentini, a najveće je hrvatsko ime u Argentini, dakako, Juan Vucetich, Ivan Vučetić, izumitelj daktiloskopije, kazao je Gregorio-Cernadas.

Davor Ivo Stier prvi je laureat nagrade “Juan Vucetich” koja se daje za unapređenje odnosa dviju zemalja.

– Znam jako puno Hrvata jer Hrvata jednostavno posvuda ima. Brojni ste i utjecajni u Argentini, a najveće je hrvatsko ime u Argentini, dakako, Juan Vucetich, Ivan Vučetić, izumitelj daktiloskopije. Poznat je i u svijetu pa sam zbog toga i nazvao ovu nagradu po njemu. Dobio ju je Davor Ivo Stier koji je rođen, odrastao i obrazovao se u Argentini – kaže veleposlanik Gregorio-Cernadas, koji nagradom namjerava dati dodatnu važnost imenu Ivana Vučetića te istodobno istaknuti osobu koja je znatno pridonijela odnosima Argentine i Hrvatske.

– Brojna brodarska obitelj Mihanovich uspjela je stvoriti doista veliku trgovačku flotu. Onda je tu i Jerko Špiler, koji možda nije toliko poznat, a bio je izniman učitelj violine. Preminuo je prije dvije godine s navršenih stotinu godina, bio je doista ikona violine u Argentini, podučavao je naše najbolje violiniste. Kao i Špiler, iz okolice Rijeke je i jedan nadbiskup u Argentini, Estanislao Esteban Karlich, vrlo je poštovan, danas je u mirovini – kaže Maximiliano Gregorio Cernadas. Tomas Felipe Karlovich igrao je za Rosario, a svojedobno je bio poznat kao najbolji nepoznati argentinski igrač kojemu se divio i sam Diego Maradona. Nastojat će se organizirati i još jednu prijateljsku utakmicu u Hrvatskoj između Argentine i naše reprezentacije, dovesti i Messija.     

Komentara 6

IL
ilijan
07:06 05.12.2017.

Bravo za Hrvatske domoljube!

GV
golub Vaso
17:01 05.12.2017.

istaknuti član Opus DEI

Avatar mama mia
mama mia
07:29 05.12.2017.

Hoće li nam sad Argentinski hibridni domoljubi slati lovu i upravljat državom znamo mi dobro ko i kakvi su svojevremeno bježali u Argentinu neki poput ove šestorke iz Haga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije