Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narod će birati

David Cameron: Referendum o ostanku Britanije u EU do 2017.

David Cameron
Foto: PA/Pixsell
16.03.2014.
u 15:15

Britanski premijer u pismu koje su objavili pojedini mediji piše da će svojim građanim dati mogućnost referenduma na kojoj će se izjasniti žele li EU kakva je sad, ili izlazak iz nje. - Ne želimo da se Britanija uvlači u Sjedinjene Države Europe, piše Cameron.

Britanski premijer David Cameron kazao je da bi njegovim građanima trebalo ponuditi da se referendumom izjasne jesu li za daljnji ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji, i da će samo njegova Konzervativna stranka moći jamčiti održavanje takvog referenduma.

- Budem li i dalje premijer, pregovarat ću o novim uvjetima za Britaniju u Europi, te zatim pitati Britance: Želite li ostati u EU kakva je sada, ili otići? Provest ćemo taj referendum prije kraja 2017. i poštivati bilo koju odluku - reče Cameron u pismu koje donosi Telegraph.

To je novi njegov "pokušaj" da javnost na svojevrstan način animira da budu svjesni problema koji postoje u Uniji, za koje smatra da njegovoj zemlji samo smetaju.

- Prije godinu dana, kako podsjeća, u svom je govoru postavio skup reformi EU i britanske uloge u njoj. Smatra da su ljudi zabrinuti zbog toga što se Britanija, kako piše, "uvlači u Sjedinjene Države Europe".
- Takvu tvorevinu možda žele drugi, ali ona nije za nas - drži britanski premijer.

>>Cameron najavio referendum: Želite li ostati u EU ili izići van?

>>SAD: Britanci, naši će odnosi pasti ako napustite Uniju

Komentara 5

BA
balic
11:15 17.03.2014.

Aj ovi izlaze vec deseti put iz EU. nek se prikljuce balkanu ili rusiji. mozda tamo budu igrali neku vecu ulogu..

BB
brle brkić
09:36 22.03.2014.

kakve če tek britanci dobit sankcije što žele napustit eu.

DU
Deleted user
20:15 19.03.2014.

Uzmak, zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije