Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović:

'Dat ćemo Albaniji potporu za EU, unaprijediti bilateralnu i gospodarsku suradnju'

Kolinda Grabar - Kitarović u Arbanasima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
21.11.2018.
u 12:38

Vrlo sam uzbuđen braćo što sam danas ovdje s vama - poručio je albanski predsjednik Ilir Meta

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović s predsjednikom Albanije Ilirom Metom posjetila je Zadar i naselje Arbanasi u koje su s područja Skadarskog jezera prije gotovo 300 godina doselili Albanci katolici i svoj identitet održali do danas.

- Na području hrvatskog Zadra povijest Arbanasa povezuje Hrvatsku i Albaniju. Došavši u novi domovinu u 18. stoljeću Arbanasi su prihvatili hrvatsku nacionalnu pripadnost i dali izniman doprinos Hrvatskoj u domovinskom ratu, a 11 branitelja Arbanasa je poginulo u ratu u obrani Hrvatske. Ponosni na albansko podrijetlo ostaju poveznica Albanije i Hrvatske i drago mi je što ćemo Skenderbegu borcu za slobodu albanskog naroda i kršćanstva otkriti spomen ploču. Kao članice NATO Hrvatska i Albanija surađuju i po pitanju sigurnosti naših granica. Dat ćemo Albaniji potporu za EU, unaprijediti bilateralnu i gospodarsku suradnju, kao i raditi na boljoj zaštiti Jadranskog mora od onečišćenja - istaknula je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

- Vrlo sam uzbuđen braćo što sam danas ovdje s vama - poručio je Arbanasima albanski predsjednik Ilir Meta. 

Pogledajte video predsjednice u Afganistanu

Komentara 11

AE
Aedes2017
12:50 21.11.2018.

KGK iniciraj gradnju reciklażnog postrojenja u Albaniji da nam obala ne bute depo albanskog smeća.

IL
ildefonsa
13:40 21.11.2018.

Izgleda stiže novo obećanje, nećemo biti kao Švicarska nego Albanija...

FU
furest
13:49 21.11.2018.

potpora ?pa tko upoce nas nesto pita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije