Naslovnica Vijesti Crna kronika

Daruvarac pušten na slobodu, dobio je policijsku pratnju

Daruvarac je danas pušten na slobodu, pogledaj izjavu odvjetnika i Općinskog suda
14. prosinca 2018. u 17:29 130 komentara 39252 prikaza
Suđenje Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Darko Kovačević, zvani Daruvarac (31), koji je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, pušten je u petak popodne na slobodu nakon što se njegovi branitelji ni danas nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Darko Kovačević Daruvarac Suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu Premlatio djevojku pa tvrdi da nije kriv. Psihijatar: Ne boluje od duševne bolesti, bio je ubrojiv

 

Pogledajte video sa suđenja Daruvarcu

 

Na ročištu koje se trebalo održati prijepodne na Općinskome sudu, sutkinja Mitra Meštrović odgodila je početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi odvjetnik, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj.

Uz ispriku žrtvama, sutkinja Mitra Meštrović je rekla kako suđenje ne može početi jer nema uvjeta za održavanje rasprave.

"Ispričavam se žrtvama nasilja, no suđenje ne može početi jer nema uvjeta za održavanje rasprave. Ja bih to doista voljela, ali ne mogu zbog zakonskih okolnosti", rekla je sutkinja nakon incidenta u sudnici u kojemu je žrtvina majka, koja je danas trebala svjedočiti, počela vikati i plakati.

Video s jednog od ročišta Daruvarcu

 Državni odvjetnik Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta.

"Zastupam žrtvu i njezinu majku, koja je onako reagirala. Ne mogu iz svoje pozicije prigovarati postupcima suda. Postupak traje šest mjeseci, ne možemo reći da Općinski sud i prijašnji sudac nisu učinili sve da se ovaj postupak što prije okonča. Ono što ja jedino zamjeram sudu je pozivanje žrtve u pet termina, što dovodi do ponovnog traumatiziranja. Dogodilo se što se dogodilo, sada žrtva i njezina majka, odnosno obje žrtve, žive u strahu, i to je ono što predugo traje", rekao je odvjetnik Milan Petričić.

Suđenje Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke
1 / 12
Darko Kovačević

Poslijepodne se o cijelom slučaju priopćenjem oglasio i Općinski sud u Zadru. Navedena je kronologija, od uhićenja Darka Kovačevića 14. lipnja do današnjeg dana, kada je ukinut istražni zatvor jer po Zakonu ne može trajati dulje od šest mjeseci kad je riječ o kaznenim djelima za koja se vodi taj kazneni postupak.

U priopćenju koje je potpisala predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov među ostalim stoji i da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza.

Darko Kovačević Daruvarac Brutalno premlatio djevojku Vlasnica kafića: Majka pisala Daruvarcu da bi bila u boljoj vezi s njim nego što je kći

Neslužbeno se doznaje da je Daruvarac dobio policijsku pratnju do doma, jer se navodno boji navijačke skupine Tornado. Odveli su ga neobilježenim policijskim autom i cijeli izlazak osiguravalo je 5-6 policajaca.

Pogledajte video sa suđenja Daruvarcu

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • ilijan1a:

  Imali ona i koga da riješi tog smrada

 • Avatar SAS
  SAS:

  Ej panju, šta se napuhuješ, jak si kad mlatiš ženske kako vidimo, probaj sa nekim muškim, ne tetkicom, nego muškim......polomiti kosti treba svima ovakvima......i gdje vam je sad Istambulska i zaštita žena???? Evo vam provedbe vaše konvencije......

 • Avatar PLEN_KI_MOON
  PLEN_KI_MOON:

  Gledao sam sinoć na PROVJERENOM, cijela obitelj i svi sudionici toliko se boje da je to nečovječno. Ja bi im savjetovao da se NAORUŽAJU,repetiraju i nose oružje sa sobom i čim ga vide.... Zna se što ide..... Nema suda nakon ... prikaži još! ovog što joj je napravio koji neće priznat samoobranu.