Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Darujte mudro, poklonite trajno i neka se vaš znak pažnje pamti

Kovanice
Foto: PR
1/3
18.06.2019.
u 14:07

Bez obzira je li riječ o diplomi, novom poslu, promaknuću, rođenju djeteta, rođendanu ili nekoj drugoj važnoj obljetnici, Hrvatski novčarski zavod u svojoj riznici ima primjerak za svaku prigodu

Od odlaska u goste vikendom do obilježavanja obljetnice vjenčanja dragih prijatelja, tradicija, običaji i bonton nalažu da se ponese i prigodan poklon. Ponekad su butelja vina i bombonijera dovoljne, no u važnijim trenucima potrebno je nešto posebno kako biste zaista obilježili taj trenutak.

U nastavku donosimo prijedlog nekoliko idealnih poklona koje možete ponijeti i darovati dragoj vam osobi na njoj posebno važan dan. Bez obzira je li riječ o diplomi, novom poslu, promaknuću, rođenju djeteta, rođendanu ili nekoj drugoj važnoj obljetnici, Hrvatski novčarski zavod u svojoj riznici ima primjerak za svaku prigodu. Naime, državna kovnica novca u svojoj ponudi ima više od stotinu jedinstvenih zlatnih i srebrnih kovanica te medalja iznimne vrijednosti. Motivi koji ih krase su razni. Tako možete pronaći precizno izrađen zlatnik s motivom Sinjske alke ili onaj posvećen hrvatskom čipkarstvu. S neke će zlatne kovanice promatrati Kralj Tomislav ili ozbiljnim pogledom Nikola Tesla, a svima je zajednička iznimna kvaliteta izrade i umjetnička vrijednost. Kao idealan poklon za krštenje tradicionalno se bira zlatna medalja s motivom Višeslavove krstionice visokog stupnja čistoće zlata ukupne težine 3,49 grama.

Foto: PR

Kako bi obilježili posebne jubileje i godišnjice najčešće se poklanjaju zlatne kovanice s likom Kralja Tomislava. Prepoznatljivom povijesnom ličnošću i sinonimom za uspjeh i velike pothvate.

Foto: PR

Sinjski alkar u trku krasi zlatnu kovanicu promjera 22 milimetra i težine 7 grama, a kao poklon trajne vrijednosti simbolikom podsjeća na predanost, pobjedu i trajnu zahvalnost. Zlatna kovanica s motivom Sinjske alke rado je viđen poklon prigodom promocije, diplome, završetka školovanja ili promaknuća na poslu.

Foto: PR

Bez obzira za koji primjerak iz bogate ponude Hrvatskog novčarskog zavoda se odlučili, budite sigurni da će osobi kojoj ga darujete predstavljati dragi poklon koji će brižno čuvati. Njegova vrijednost, osim činjenice da je otkovan u plemenitom metalu, zlatu ili srebru, leži i u spoznaji da je to autorsko djelo hrvatskih kipara. Vrijednost kovanog zlatno i srebrnog novca te medalja HNZ-a tako prerasta samu težinu i postaje djelić hrvatske umjetnosti i kulturne baštine, koja raste iz dana u dan. Poklanjanjem nekog od otkova darujete svojevrsnu sigurnost za dane koji dolaze i blago prenosivo generacijama. Cijelu ponudu možete provjeriti u trgovini Hrvatskog novčarskog zavoda u poslovnici Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu ili na web stranici Zavoda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije