Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Darko Tipurić ostaje dekan zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta

Iako je vijest o mogućoj Tipurićevoj smjeni u akademskim krugovima odjeknula kao bomba, od smjene na kraju nije bilo ništa.
18. prosinca 2009. u 12:16 23 komentara 112 prikaza
darko tipurić
Foto: Patrik Macek

Darko Tipurić ostaje dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Iako je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš zatražio da podnese ostavku, Fakultetsko vijeće dalo mu je potporu. Točnije, povjerenje mu je izglasovalo gotovo 80 posto profesora. Kako doznajemo na Ekonomskom fakultetu, Vijeće je analiziralo zaključke sveučilišnog Povjerenstva osnovanog da ispita zakonitost izvođenja Ljetne škole na ekonomiji te su utvrdili kako sve optužbe nisu utemeljene.

Na Ekonomiji napominju kako se Ljetna škola provodi već tri godine i kako rektor sve do dana današnjega niti jednom nije reagirao na tu temu pa im nije jasno niti zbog čega mu sada odjednom ta Ljetna škola toliko smeta. Rektor Bjeliš danas nije želio reći što ga točno smeta u izvještaju sveučilišnog Povjerenstva.

- To je pod embargom kao što je, barem što se mene tiče, bio i moj razgovor s dekanom Tipurićem kojem sam dao rok do srijede da razmisli o ostavci - rekao je Bjeliš. No Tipurić se roka očito nije pridržavao. Zašto Bjeliš na njemu i dalje inzistira i zbog čega ne želi otkriti detalje iz izvještaja Povjerenstva, nije jasno.

No ono što je neosporno jest to da se o Ljetnoj školi i o tome kako je i sami studenti nazivaju legalnom prodajom ispita govori u javnosti otkako je i osnovana, dakle tri godine. A da nitko pa i rektor do nedavno, na tu temu nije ništa poduzeo.

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige
NAZIVAJU GA BJEGUNCEM
Zoran Mamić zbog ovoga nije dobio državljanstvo u UAE? 'Osjetljivi su na to!'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • hrkomentar:

    tj. ... ekonomski rečeno. Makroekonomski uvjeti su uzrokovali repozicioniranje na tržištu.

  • maraton:

    na zapadu kad bi se dekan samo pojavio na sudu kao osumnićena osoba,moga bi biti samo portir na fakultetu a i to je upitno.Dekani kotiraju čak kao suci visokih sudova i triba sam podniti ostavku jer ne bi dozvolija ćak ... prikaži još!k i da se samo sumnja u iskrenost.

  • hrkomentar:

    Mislim da tu nije riječ o smjeni. Naslućujem da će Tipurić sada preći na poslove državne mature. Tu se u budućnosti otvaraju neslućene mogućnosti. Vjerujem da je o tomu već napisan cjelovit elaborat. Tako da će kolege koji su do ... prikaži još!do sada u tome sudjelovali dobiti konkurenciju. A zna se da konkurencija služi općem napretku. Živjela nam domovina !!