Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Milinović:

Iz Karamarkovih riječi iščitavam da je spreman povući se. Orešković je najveći generator ove krize i mora otići

Darko Milinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.06.2016.
u 23:59

Ne želimo vraćanje u prošla vremena, da se represivni aparat koristi u političke svrhe - naglasio je Milinović.

Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, istaknuo je kako ga je začudilo pismo koje su danas uputili HDZ-ovi europarlamentarci te naglasio da u ovom trenutku krize vlasti svi članovi stranke moraju birati riječi.

- To je bio neuobičajeni kontakt između vrha stranke i europarlamentaraca. Svi mi u HDZ-u moramo štititi poziciju jednistva stranke koja se ne može održati otvorenim pismima. Svi moramo birati riječi, a posebno u procesu sastavljanja nove vlade. To je danas najvažnije - kazao je Milinović u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Podsjetimo, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, HDZ-ovi europarlamentarci, danas su uputili pismo HDZ-ovim saborskim zastupnicima u kojem su naveli da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca te da je u ovom trenutku umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njezina stabilnost i funkcionalnost. 

Milinović je dodao kako predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko ne bi pristao na još jedan ultimatum, a posebice od premijera Tihomira Oreškovića koji je, kako tvrdi Milinović, najveći generator ove krize.

- Unutar HDZ-a ne traje politička utakmica jer i neki od europarlamentaraca bili su za preslagivanje Vlade. Moramo ojačati kod ovih pregovora jer stabilan HDZ znači i stabilnu državu. I neki od parlamentaraca bili su na sjednici pa me stoga iznenadilo otvoreno pismo.

Milinović je dodao kako više neće biti ustupaka od strane HDZ-a. 

- Iščitavam iz Karamarkovih riječi da je spreman povuči se. A zašto je Orešković generator krize? S Mostom smo sve uspjeli riješiti, ali premijer je usmjerio ovu Vladu već svojim prvim potezom. Prva kriza nastala je kad je čekao s potpisom za razrješenje tadašnjem šefu SOA-e Draganu Lozančiću. Bio je problem i u tome da prvog potpredsjednika Vlade zaduženog za sigurnost nije kontaktirao uopće o tim pitanjima. A najgore što je učinio bilo je kad je prekinuo sjednicu Vlade te potom poručio 'otišao sam u SOA-u' te da Karamarko i Petrov moraju odstupiti. Ne želimo vraćanje u prošla vremena, da se represivni aparat koristi u političke svrhe - naglasio je Milinović. 

Racionalno rješenje

- To je racionalno rješenje i već je danas smanjilo tenzije - kazao je HDZ-ov saborski zastupnik Miroslav Tuđman u Dnevniku 3 HRT-a o današnjoj ponudi Tomislava Karamarka da se iz Vlade povuku i premijer Orešković, ali i potpredsjednici Petrov i Karamarko. 

- Mislim da rješenje treba biti da ne bude izbora, jer bi to značilo gubitak godinu dana za Hrvatsku u smislu europskih fondova i kamata - dodao je Tuđman i kazao da su HDZ-ovci jedinstveni u stavu da su u ovom trenutku izbori nepotrebni. 

Tuđman je na pitanje jesu li Tomislav Tolušić i Domagoj Ivan Milošević kandidati za novog mandatara kazao da po njegovim saznanjima imaju još jedno ili dva imena. Na pitanje voditelja Dnevnika 3 jesu li to Zdravko Marić i Oleg Butković, Tuđman je rekao: To ste vi rekli. Ja nisam u tim dogovorima. Ali vidi se da su to sve uravnoteženi ljudi.

- Nemamo krizu Vlade u smislu ministara, nego imamo problem predsjednika i dva potpredsjednika koji nisu našli zajednički jezik. U tom smislu će biti lakše rekonstruirati Vladu. Normalno bi bilo da bude HDZ-ov premijer - zaključio je Tuđman.

Komentara 137

TR
TrvtkoKomadina01
22:29 08.06.2016.

Čini mi se da je Karamarko shvatio ozbiljnost situacije i da ovaj nered ide u korist jugo-komunista odnosno razularenih jugo-fašista . Ako je za dobrobit Hrvatske, povucite se sva trojica jer Milanovićeva horda nikako ne smije doći opet na vlast ! Zamislite tu tragediju da nam opet diktiraju sudbinu oni koji ne vole Hrvatsku kao Pusić, Ostojić, Opačić, Milanović, Stazić, Jovanović i slični jugo-komunisti ! Ni u ludilu ! Usput, dr. Hasanbegovića za predsjednika vlade ili prvog potpredsjednika jer čovjek uistinu radi za dobrobit ove zemlje.

DO
domicic
06:38 09.06.2016.

Jedan je dan kriv Petrov, drugi dan je kriv Orešković. Samo je Kalamarko čist kao suza. Tako barem kažu glasovi u njegovoj stražnjici.

Avatar isoc41
isoc41
22:30 08.06.2016.

milinovicu nisi ti tu da mislis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije