Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO PREMIJERU

Dario Juričan: Milan Bandić budi se svakih par sati i neumorno plače

redatelj Dario Juričan
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
04.11.2019.
u 08:32

"Tu bih Vam spomenuo i drugu rečenicu koju je Milan Bandić mudro izrekao novinarima: 'Pravda je spora, ali dostižna.' Je li gradonačelnik možda mislio na Vas, premijeru?" stoji u otvorenom pismu Darija Juričana.

Kandidat u utrci za Pantovčak, redatelj Dario Juričan, javnosti je postao poznat nakon što je želio promijeniti svoje ime u "Milan Bandić" te se pod njim boriti na predstojećim predsjedničkim izborima. Uoči današnjeg sastanaka gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Juričan je poslao otvoreno pismo premijeru gdje ga poziva da podrži zagrebačkog gradonačelnika "da prijeđe na svijetlu stranu korupcije".

Juričan podsjeća premijera Plenkovića na suđenja koja su u tijeku na Županijskom sudu u Zagrebu, a otvoreno pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Želim Vas javno upoznati s velikom patnjom jednog Vašeg partnera. Naime, moj program kao kandidata za predsjedničke izbore sažet u jednu rečenici glasi: Korupcija svima, ne samo njima! Kao što možda znate, Vaš pouzdani partner Milan Bandić na sudu se godinama bori protiv Uskokovih optužbi. On sa žudnjom gleda u moj program i lomi se smišljajući – kako da javno prijeđe na svijetlu stranu korupcije? U izjavi novinarima u petak, 31.10. 2019. Milan Bandić je rekao: 'Mirno spavam k'o beba.' Vi, gospodine Plenkoviću, kao višestruki otac, znate što to zapravo znači – Milan Bandić se budi svakih par sati i neumorno plače. Premijeru, apeliram na Vas, podržite Milana Bandića da prijeđe na svijetlu stranu korupcije!".

Foto: Facebook/Newsroom

"Ovom prilikom želim Vam također čestitati na svim projektima na kojima ćete raditi s gradonačelnikom, a naročito ako podržite njegov plan o 'zagrebačkom Manhattanu'. Partneri gospodina Bandića s kojima je surađivao na raznim projektima, eto baš kao i Vi danas, nedavno su osuđeni na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi GUP (Željko Horvat, Greta Augustinović Pavičić, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek i Vidoje Bulum), a osuđen je i Bog struje Mijo Marošević. Zaigranoj ekipi tek slijede nove presude u aferama Nadstrešnice, Agram, Bundekfest, Cibona.. Tu bih Vam spomenuo i drugu rečenicu koju je Milan Bandić mudro izrekao novinarima: 'Pravda je spora, ali dostižna.' Je li gradonačelnik možda mislio na Vas, premijeru?" stoji u otvorenom pismu Darija Juričana.

 

Komentara 33

DU
Deleted user
09:59 04.11.2019.

Večernjak me svaki dan iznenadi koliko nisko može pasti.

NA
navijeke
09:09 04.11.2019.

Žalim za starim večernjakom čiji novinari su uz ovakav napis smjeli staviti naslov "Mama vidi me, u novinama sam" i podnaslov "opskurni marginalac u novom pokušaju samopromocije i promašenog političkog aktivizma".

DU
Deleted user
10:45 04.11.2019.

Ovom jadniku, bojim se, više ni psihijatrija ne može pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije