Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitna akcija

Darinko Kosor: Do 1. ožujka očekujemo rebalans proračuna

hsls (1)
Žarko Bašić/Pixsell
13.01.2011.
u 11:49

"Od nove ministrice financija očekujemo da do 1. ožujka predloži rebalans proračuna. Naime, da se isfinancira sve planirano u postojećem proračunu, Hrvatska bi se trebala zadužiti za još 25 milijardi kuna, što je nedopustivo"

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je danas da od novih ministara očekuje hitnu reakciju.
– Od nove ministrice financija očekujemo da do 1. ožujka predloži rebalans proračuna. Naime, da se isfinancira sve planirano u postojećem proračunu, Hrvatska bi se trebala zadužiti za još 25 milijardi kuna, što je nedopustivo. A od potpredsjednika Vlade za investicije očekujemo da već 1. veljače predstavi svoj tim jer ne vjerujemo da jedan čovjek može napraviti razliku. Također, od njega očekujem da javno kaže da su strani investitori dobrodošli – kaže Kosor.

Tvrdi i da Vlada, a posebno lokalni dužnosnici koče strane investitore. HSLS je predložio i četiri konkretna prijedloga koji bi se, tvrde, odmah mogli uputiti u Sabor.
– U hitnu proceduru treba poslati zakon o rokovima plaćanja, jer mnoge male tvrtke imaju velikih problema jer teško i sporo naplaćuju svoje usluge. Treba smanjiti porez na dohodak i osloboditi sve od plaćanja poreza na reinvestiranu dobit. Također, novozaposlene treba osloboditi u prvoj godini svih davanja – rekao je Kosor.

Ključne riječi

Komentara 19

GR
gresham
18:32 13.01.2011.

koji idioti, kog vraga stalno delaju \"rebalanse\" heheheheehehe, nek odmah to naprave prilikom donosenja budjeta-od itota samo idiotizam hehehehehehehe

ZA
Zagorac
12:11 13.01.2011.

A tko je taj lik? koga on predstavlja? Što daje tim novinarcicima da ga toliko reklamiraju?

UT
utatica
18:14 13.01.2011.

a tko njega šta pita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije