Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDS reagirao na izjave Ante Đapića

Đapićeve izjave direktno udaraju na temelje naše demokracije

Anto Đapić
Davor Javorović/Pixsell
16.03.2016.
u 15:58

- Izjave gospodina Đapića odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara koji poštuje suvremene demokratske i europske vrijednosti - poručili su iz IDS-a

Izražavajući najoštriju osudu IDS je danas neprimjerenim i  neprihvatljivim ocjenio izjave predsjednika Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića  koji je kazao da se  zalaže za uvođenje ustaškog pozdrava te za borbu protiv antifašizma. Pozvali su sve relevantne aktere u društvu da se jasno i nedvojbeno distanciraju od takvih i sličnih izjava vrijednih jedino gnušanja i istakli da smatraju da u javnom diskursu ne smije biti mjesta za osobe koje ne poštuju temeljne vrijednosti Republike Hrvatske.  

- Izjave gospodina Đapića odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara koji poštuje suvremene demokratske i europske vrijednosti - poručili su iz IDS-a i Đapića podsjetili da ništa nije ukaljalo ime naše države kao ustaški pokret i da je svaka inicijativa koja promovira simbole zločinačkog ustaškog režima u svojoj osnovi duboko antihrvatska.

- Štoviše, Đapićeve izjave direktno udaraju na temelje naše demokracije, ugrožavaju međunarodnu reputaciju Hrvatske i šalju svijetu jako ružnu sliku o nama - upozorili su iz IDS-a . Smatraju da Đapićeve izjave potvrđuju da danas u Hrvatskoj postoji želja za revizijom povijesti, lustracijama i iskrivljavanjem povijesnih činjenica, a u drugi plan padaju radna mjesta, nezaposlenost i povećanje životnih standarda naših građana.

>> Đapić odbacio optužbe da se na saboru HSP-AS koristio govorom mržnje

Komentara 33

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:07 16.03.2016.

Vidi autonomaša kako se zalažu za verbalni delikt. Po tome nebi pisnuli narednih nekoliko godina. Ljubitelji Brene i sl. cajki, a Hrvatima zabranjuju pjevanje. I vi nekom držite prodike, farizeji napušeni.

KA
kajinx
16:15 16.03.2016.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je IDS pozvao Perkovića Thompsona da pjeva u pulskoj Areni.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:28 16.03.2016.

Sad bi Mirjana Rakić priopćila da će IDS uputiti vladi " oštar demarš "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije