Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Iza najava o nedolasku u Jasenovac stoji napad na ministra Hasanbegovića'

Đapić je u ime svoje stranke izrazio potporu inicijativi Udruge 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" o potrebi zakonskog legaliziranja pozdrava "Za dom spremni"
12. travnja 2016. u 16:48 39 komentara 1351 prikaza
Anto Đapić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić izjavio je kako iza odluka koordinacije Židovskih općina i Srpskog narodnog vijeća o nedolasku na službenu komemoraciju u Jasenovac stoji izravni napad na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a od HDZ-a očekuje da ne dopusti "kadroviranje" u Vladi pod pritiskom. 

Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku nemuštim ocijenio obrazloženje koordinacije Židovskih općina i SNV-a kako 22. travnja, na obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora u Jasenovcu, neće doći na službenu komemoraciju zbog fašizacije Hrvatske i nezadovoljstva stalnim postavom u Spomen-domu Jasenovac. Prozvao ih je da time na najgrublji način vrijeđaju hrvatsko društvo i narod, kao i hrvatsku Vladu koja je državni pokrovitelj komemoracije.

Zapravo je, smatra, riječ o izravnom napadu na ministra Hasanbegovića koji bi trebao doći na komemoraciju, poručivši kako ministar tamo i treba doći jer je riječ o događaju koji financira njegovo ministarstvo. – Držim da će Hasanbegović doći odati poštovanje žrtvama Jasenovca, koje nikada nitko u Hrvatskoj ne dovodi u pitanje, kao ni karakter režima koji je radio to što se radilo u Jasenovcu – kazao je Đapić.

U ime svoje stranke izrazio je potporu inicijativi Udruge 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" o potrebi zakonskog legaliziranja pozdrava "Za dom spremni", istaknuvši kako u njegovoj stranci taj pozdrav ne smatraju ustaškim, nego pozdravom dragovoljaca HOS-a, "koji je ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale Hrvatsku".

– Razumijem kako to smeta Šešelju, Vučiću, Nikoliću, Pupovcu, ali ne smeta većini hrvatskog naroda. Tu inicijativu treba podržati. Imamo instrumente da to izborimo, posebice ako se nastavi ovakva hajka na dragovoljce HOS-a i pozdrav "Za dom spremni", a to je hrvatski nacionalni referendum kojim možemo, konačno, i tu stvar razjasniti u Hrvatskoj – zaključio je Đapić.

>> Kajtazi i Savez Roma u RH Kali Sara ipak idu na službenu komemoraciju u Jasenovac 22. travnja

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • pinkec:

    Ako g. Goldstein, g. Pupovac i ostali tzv. "antifashisti" po potrebi, stvarno vjeruju u svoju istinu o Jasenovcu i stvarnim zbivanjima tog vremena, trebali bi sami insistirati na otvaranju obostranog dijaloga i provedbu naucno istrazivackog rada. Sprijecavanje suceljavanja u iznosenju ... prikaži još! istine o Jasenovcu, je samo dokaz da g. Golstine, g. Pupovac i ostali znaju da je njihova verzija istine Jasenovca neistina i kao takva samo sluzi za manipulaciju i uporabu politicke svrhe tj. sotonizacije Hrvata i Hrvatske drzave, a u prilog Beogradske kriminalne politike u stvaranju velike Srbije. Srbija je preko svoje propagande o Jasenovcu, optuzila i optuzjue cijeli Hrvatski narod, kojem je uskratila bilo kakavu mogucnost obrane. Svatko ima pravo uvida u istinu. Hrvati zele da se otvore knjige i da se sagledaju sve cinjenice, a ako su posteni, to bi trebali i oni. U ostalom, sada vidimo kako ti isti prikazuju tragicne dogadjaje iz poslijednje srpske agresije na Hrvatsku i njen ne naoruzani narod i pored tolike evidencije i joz zivih svjedoka! To je ta njihova istina i dostojnost. A prava istina je, njima ne smetaju Hude jame, niti istina o Jasenovcu, niti ustaske kune, njima smeta slobodna i nezavisna Hrvatska drzava i narod koji je spreman ginuti za svoj dom!

  • majogusi:

    Bravo brate, nakon dugo vremena nesto pametno...

  • Djeca_Arbata:

    Hrvatska iznad svega