Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dao otkaz supruzi, sud mu naredio da je mora vratiti na posao

Tuženoj je bilo ponuđeno isto radno mjesto, samo u drugoj poslovnici, što je ona odbila.
04. ožujka 2021. u 10:43 0 komentara 667 prikaza
Sud - sudac - sudnica
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Križevački poduzetnik T.K. izgubio je spor na sudu koji je vodio protiv svoje sada bivše supruge, koju je tužio zato što je smatrao da je ovrha koju je podnijela protiv njega neosnovana.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića Ravnatelj iz Pule o bandićevu sprovodu: 'To je bila mala-velika slika shizofrenog stanja u društvu. Ispričavam se svojim učenicima'

Sve je počelo još 2018. godine, kako neslužbeno doznaje Podravski list, u jeku rastave braka, kada je M.K. dobila izvanredni otkaz u tvrtki u vlasništvu njezina supruga.  U veljači prošle godine sudskom je odlukom naloženo da T.K. mora svoju suprugu vratiti na poslove radnog mjesta čišćenja, dostave i prodaje, koje je ranije obavljala. Tuženoj je bilo ponuđeno isto radno mjesto, samo u drugoj poslovnici, što je ona odbila.

– Tužena je odbila vratiti se na posao u novu poslovnicu koji sam otvorio u Sesvetama zato što više zbog reorganizacije posla nema mjesta u Križevcima – izjavio je na sudu T.K., javlja Podravski list

Supruga je u odgovoru na tužbu podsjetila na drugu točku pravomoćne presude Općinskog suda u Bjelovaru prema kojoj je određeno tužitelju da je mora vratiti na isto radno mjesto poslova čišćenja, dostave i prodaje koje je obavljala prije donošenja izvanrednog otkaza ugovora o radu. Naglasila je na sudu da njezin suprug nije u roku ispunio obvezu koja mu je naložena pravomoćnom presudom, pa je imala ne samo pravo, nego i obvezu pokrenuti ovršni postupak.

Na pokretanje ovrhe T. je podnio žalbu tvrdeći kako je pozvao M. da dođe raditi u njegovu novu poslovnicu u Zagrebu ili u njegove nove poslovnice u Zadru i Splitu, što je ona odbila te je u žalbi tvrdio kako je nije mogao vratiti na radno mjesto u Križevcima zbog reorganizacije posla zbog koje nije bilo potrebe za djelatnicom na tom mjestu, piše Podravski list.

KOSOR, AHMETOVIĆ, OREŠKOVIĆ... Pljušte reakcije nakon Bandićeva sprovoda, traži se i gašenje Stožera

Njegova je žalba odbijena te mora nadoknaditi troškove parnice od 6.250,00 kuna jer sud smatra da u ovom postupku nije dokazano postojanje razloga zbog kojih se M. nije moglo vratiti na rad na njeno radno mjesto. U procesu je dokazano da je na radnom mjestu prodaje, čišćenja i pisanja računa u Križevcima zaposlena druga osoba te se iz dokaza nije moglo zaključiti da bi došlo do bilo kakve reorganizacije ili da je iz nekih drugih razloga ukinuto radno mjesto na kojem je bivša supruga radila.

 Žalba poduzetnika je proglašena neosnovanom te je ova presuda na snagu stupila u prosincu prošle godine. Presuda je nepravomoćna i na nju se nezadovoljne strane mogu žaliti Županijskom sudu.

Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.