Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni znanstvenik EU
Povratak na članak

Razočaran Europskom unijom: Nabrojio im sve propuste i dao ostavku!

Potpuno je izostala koordinacija zdravstvenih politika među državama članica, ponavlja se protivljenje inicijativama kohezivne financijske podrške, šire se jednostrane odluke o zatvaranju granica, kaže Mauro Ferrari

Komentari 26

CA
cortesova arkebuza
10:41 08.04.2020.

Ovaj Talijan bi trebao biti ljut u prvom redu na političare u Italiji koji su u zadnjih 25 godina izvukli 70 milijardi iz zdravstva pa su imali katastrofu kad se Corona proširila Italijom. Najmanje 30 tisuća radnika nedostaje u zdravstvu, najmanje toliko ! Sad bacati drvlje i kamenje na EU je laganje samog sebe, zdravstvo u Italiji je ravno katastrofi i to nije tajna. Mi znamo iz 90-tih da EU nije jedinstvena ni u jednoj jedinoj stvari. Dok smo krvarili pola je EU bilo protiv nas dok su Njemačka i Austrija jedino pomagale što vojno što politički . Zato u se i u svoje se uzdaj pa ako dođe kakva pomoć dobro došla ako ne brini se o sebi sam na vrijeme i nema straha. Treba biti iskren i priznati da su naši političari ovu tešku i kompliciranu situaciju za sada jako dobro savladali.

VL
Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
09:25 08.04.2020.

Bolje da se ne radi zajednički i da ne odlučuje "izabrana krema". Ovako se svačiji pristup može procijeniti i odbaciti ili primjeniti. Jedino što bi trebalo biti zajedničko je novac i nabava opreme i novac za pomoć nakon što se virus stavi pod kontrolu. Diversity uvijek daje bolje rezultate.

VL
Avatar donJozoDelaš
donJozoDelaš
09:08 08.04.2020.

Od Brexita su uzdrmani temelji ovo je potres od 6.EU je pred svojim zalaskom malo pomalo svi se vraćaju svojim granicaama.Schengen je mrtav

VL
LO
lojtra2
10:48 08.04.2020.

Ovaj "majstor" se zalaže za politiku "radi koliko možeš, uzmi koliko ti treba". Ali ne kuži da to vodi k osobnom stavu "nitko mene ne može tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi" :) No, po svemu sudeći ćee talijani svoje propuste (kao i mi svi ostali) trebati sami rješavati. Kako je i red.

VL
IM
Immanuell
10:54 08.04.2020.

Ode EU u povijest....... Ako ne ide drukčije, treba vratiti nacionalne valute u opticaj i gotovo. Svatko sebi. Suradnja O.K., ali praviti se da smo braća i sestre očito ne ide. Čim je malo uzdrmana situacija, bilo je jasno da su se svi okrenuli sebi. Italija je počela masovno stradavati još prije 25 dana, nitko iz EU ne da nije pomogao već su hermetički zatvorili granicu u tom pravcu. Pomoć je poslala Kina, u ljudima i opremi, Kuba također i Rusija čiji je zadnji kontingent nedavno stigao. U Španjolsku još nitko nije došao, a ima nas kao 27 članica. Jadno i žalosno, od velike ideje nije ostao kamen na kamenu.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:24 08.04.2020.

Pa granice su zatvorene čak unutar zemalja EU-a. Recimo kod nas, nemaš slobodu kretanja a kamoli ako imaš zajednicu od 440 mio. stanovnika. .

VL
DU
Deleted user
11:16 08.04.2020.

''novim pristupom utemeljenom na znanosti koji bi zamijenio često improvizirajuće intuicije političkih lidera. Takva njegova ideja, kaže, odbijena je.'' Naravno da je odbijena jer tko zna što bi novi pristup utemeljen na znanosti koja je neovisna od politike otkrio o korona virusu, možda bi razbio postojeću paradigmu i otkrio nešto sasvim drugo

VL
SS
sokac sa drave
11:03 08.04.2020.

Svatko koji je htio shvatiti sto je Europska Unija mogao je najkasnije shvatiti kada se birao predsjednik EU komisije.Favorit je bio Njemacki politicar iz Bavarske.Dakle od svih predstavnika koje su drzave poslale u Brisel trebalo je izabrati predsjednika E.komisije.Tada se pokazuje sva podlost i laz demokracije,naime iz neba pada von der leijen ili jos bolje donijela je roda.Ona nije imalamandat u eu parlamentu,njeno ime nije bilo u sesiru pa se tako lutrija nije smjela izvlaciti.Sve je laz i podvala.

VL
ST
stefj
11:04 08.04.2020.

To vam je tako, ljute se oni koji dijele novac na one koji uplaćuju jer paze za što uplaćuju i ne žele uplaćivati više nego što treba...

VL
MP
marijan.pinkeva
09:51 08.04.2020.

Nešto novo?

VL
Avatar Mali_Radojica_
Mali_Radojica_
11:10 08.04.2020.

Hrvati deluju razorno kao COVID - 19 u svakoj zajednici u kojoj se nađu. Sad još i predsedavaju, dakle - duplo golo. :)

VL
PA
pajper
09:17 08.04.2020.

Komu ce biti vise zao.,ako mi krepane krava lijevom ili desnom susjedu ili onom preko ceste?

VL
WI
wimamanianiia
09:58 08.04.2020.

Svatko tko ima dva razreda osmoljetke zna napamet da im se ta zlocinacka tvorevina raspala u komade i bankrotirala. Ne mozes stampati tone eura u nedogled i zivjeti od bezvrijednog nastampanog papira, da je to moguce svi bi imali strojeve za stampanje novca i samo do toga zivjeli. Doticni je dao ostavku, zato sto mu nije upalilo natovariti italijanski dug onim par drzavica Sjeverne Europe, da i njih stravni sa zemljom, tako kao i svoju drzavu, pa sada mora raditi i zaradjivati za zivot kao i sav ostali svijet, a ne zivjeti od pljacke, kriminala, trgovine robljem, migrantima , i svim i svacim, a nista ne raditi i proizvoditi i stvarati novu vrijednost na trzistu. Italija je bankrotirala, kao i citava EU-ropska unija, i sada su opet nastampali tone eura/700 miliardi eura/ da upumpaju u banke u drzavi, koje ce podijeliti kredite poduzecima i privatnim gradjanima, za koje mora garantirati drzava. Sto znaci da ce im banke oteti citavo nacionalno bogatstvo u drzavi, to sto im je ostalo od drzave, i nekretnine poduzecima i gradjanima, kada ne budu mogli vracati kredite, posto je njima drzava vec zaduzena do guse i nam cime garantirati, osim da prodaju bubrege gradjanima.

VL
5S
505.scrtom
09:45 08.04.2020.

Odavno već je to unija samo za francuze i nijemce ,oko njih dvoje se sve vrti od kada su britanci napustili brod kohi tone

VL
TR
tratincica68
09:31 08.04.2020.

Treba je ukinit i da se vrati na staro.kako je nekad bilo.da se svaka drzava brine za sebe.unija ne postoji

VL
ON
Onajkojijest
08:58 08.04.2020.

EU ne funkcionira, a tko je vodi?? Hrvatska! Hrvatska je zadužena za rasturanje ove tvorevine koja ima krive temelje. Sve slabosti otkrio joj je jedan mali virusić kojega jedva mikroskopom vide! Baš kao što je nedavni potres otkrio slabosti u našem gradu i našem odnosu prema svojoj imovini, tako je i virus pokazao loše temelje EU!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.