Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NE POVJEROVAT

Dao 1000 eura mita medicinskom tehničaru koji mu je pribavio lažni COVID test da ne bi išao u zatvor

Omicron, novi soj koronavirusa
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
30.06.2022.
u 15:40

USKOK je podigao optužnicu protiv 32-godišnjaka i Ivana Perića (30). Prema optužnici Perić se tereti da je djela počinio 26. i 27. rujna 2021. u Zagrebu i Novoj Gradišci.

Nije mu se dalo ići u zatvor, pa je kako bi to odgodio, odlučio iskoristiti pandemiju  COVID-a. No "domišljatost" je sada platio jer je zajedno  s još jednom osobom optužen za primanje, odnosno davanje mita.

USKOK je podigao optužnicu protiv  32-godišnjaka i Ivana Perića (30).  Prema optužnici Perić se tereti da je djela počinio 26. i 27. rujna 2021. u Zagrebu i Novoj Gradišci. On je presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu osuđen na kaznu zatvora, a rješenjem Županijskog suda u Slavonskom Brodu bilo mu je određeno da se 27. rujna 2021. mora  javiti na izdržavanje zatvorske kazne. No njemu se u zatvor nije išlo, pa se obratio 32-godišnjaku,  inače medicinskom tehničaru iz KB Dubrava.  

Tražio ga je da mu  pribavi nalaz u kojem će neistinito biti navedeno da je pozitivan na virus SARS-CoV-2, a koji će koristiti kao osnovu za odgodu izdržavanja kazne zatvora. Za pribavljenje takvog nalaza kao nagradu, Perić mu je obećao dati 1000 eura, a ovaj je na to pristao.

Nakon što su dogovorili detalje "posla" 32-godišnjak je kazao Periću da dođe u KB Dubrava kako bi mu dao novac. Kada je primopredaja novca obavljana, medicinski  tehničar ga je evidentirao u bolničkom informacijskom sustavu, nakon čega ga je uputio na trijažu i daljnji pregled, pri čemu je neistinito naveo da je Perić bio u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom. Nakon toga je 32-godišnjak, koristeći okolnost da kao medicinski tehničar ima pristup pacijentima pozitivnim na virus SARS-CoV-2, od nepoznate pacijentice navedene bolnice za koju je znao da je pozitivna na virus SARS-CoV-2, uzeo bris nazofarinksa te za taj bris neistinito naveo da pripada  Periću. Uzorak je dostavio na daljnju analizu, nakon čega ga je dostavio  Periću koji ga je iskoristio kako bi odgodio odlazak na izdržavanje kazne.

Perić je prema pisanju portala Telegram bio osuđen za prevaru, a sam je lani USKOK-u prijavio jednog suca za navodno primanje mita. Tvrdio je da je sudac uzeo mito kako bi mu sredio lažno pozitivan test te odgodio odlazak u zatvor.  Istraga je na koncu pokrenuta protiv njega i medicinskog tehničara no ne i protiv suca kojeg je prijavio za navodno uzimanje mita. Nije poznato je li prijava protiv suca odbačena ili istraga nije ni pokrenuta.

VIDEO: Koliko košta ručak saborskih zastupnika

Komentara 2

GA
Galore
16:30 30.06.2022.

A nije za nepovjerovat da bez testiranja mnogi nisu mogli na posao,to nije? Nije za nepovjerovat kad sa saborske govornice čujemo predstsvnicu tkz. Liberalno građanske stranke koja zaziva da se necjepljenima zabrani odlazak na posao,trgovinu,zubar.. Nije za nepovjerovat da su ta smeća od testova uvalili u osnovne škole bez ikakvog znanstvenog uporišta? Nije za nepovjerovat kako i dalje skrivate podatke o cjepljenjima kojih je prema izvjesću hzzjz na bolnickom lječenju 60% .

Avatar fidelio
fidelio
17:18 30.06.2022.

Ako nemaju priznanje i ako nemaju DNA uzorka da ga usporede s čovjekom, onda im je slučaj stvarno slabašan, bez obzira na to što je vjerojatno istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije