Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika zabrinutost

Danska zbog koronavirusa ubija milijun nerčeva

Covid-19 infection detected in another mink farm - Gemert
Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL
02.10.2020.
u 07:06

Vlada je zabrinuta zbog prijenosa virusa s te životinje na čovjeka nakon dva takva slučaja u Nizozemskoj početkom ove godine

Danska vlada priopćila je da planira ubiti do milijun nerceva, srodnika vidre i kune koje se na farmama uzgajaju zbog krzna, kako bi spriječila daljnje širenje koronavirusa. Vlada je zabrinuta zbog prijenosa virusa s te životinje na čovjeka nakon dva takva slučaja u Nizozemskoj početkom ove godine.

Odstrel će obuhvatiti 41 farmu krzna u zapadnoj Danskoj, gdje je virus otkriven među životinjama, kao i 21 farmu krzna na kojima se sumnjalo na zarazu.

"Moj glavni fokus je osigurati da farme nerceva na sjevernom Jutlandu ne postanu rizik od zaraze za ljude pa ih je stoga vlada odlučila uništiti", rekao je ministar za hranu i ribarstvo Mogens Jensen. Potez je bio potreban unatoč nizu preventivnih mjera, rekla je vlada. Razgovaralo se o naknadi pogođenim uzgajivačima, prenosi Dpa.

Tage Pedersen, šef danskog udruženja uzgajivača minova, prihvatio je vladinu odluku, rekavši da "zdravlje ljudi mora imati prioritet".

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mismokanibali
09:03 02.10.2020.

Neduzne zivotinje nastradase zbog ljudskog zla i interesa ...

SI
sisavac
07:47 02.10.2020.

a glavnina prijenosa je s čovjeka na čovjeka... dal će se i ljude..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije