Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sloboda kretanja

Danska uvodi kontrolu na granicama

imigranti, španjolska
Arhiv VL/Reuters
02.07.2011.
u 09:59

Kontrolirat će se granice prema Njemačkoj i Švedskoj

Danski parlament podržao je plan vlade za ponovno uspostavljanje pograničnih kontrola na granicama Danske, prenosi RFE.

Danska je 10. svibnja na predlog desničarke Stranke danskog naroda objavila da namjerava  ponovo uspostaviti graničnu kontrolu na granicama sa Njemačkom i Švedskom.

 Europska unija je kritizirala taj plan danske vlade ističući da se time krši pravilo o slobodnom kretanju unutar zone Schengena.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:40 02.07.2011.

dve nejvece tekovine unije na koje su ponosni su sengen i monetarna unija....ode sengen u istoriju a i evro pakuje kofere.....i sta ce onda ostati od unije???

TO
Toni50
13:28 02.07.2011.

Europska unija je kritizirala taj plan danske vlade ističući da se time krši pravilo o slobodnom kretanju unutar zone Schengena. P******** jeftina nepotrebna igra kritizirali nešto što nije ozakonjeno kao krasrtavac koji je opisan veličina izgled boja težina sastav ii tvrdoća . Sve precizno ozakonjeno a ovo NE i šta sada tako če biti i sa Balkanijom idućih 30 godina nepovjerenje i povremena kontrola kao i sada od Austrijanaca .....

KA
karambita
11:13 02.07.2011.

Ovo je lagani pocetak raspada EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije