Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri pitanja

Daniel Srb: Okupimo se, pravaši, a Ćoriće i Tepeše ostavimo HDZ-u

daniel srb,portal
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
17.07.2016.
u 11:44

Mi u HSP-u i ja spremni smo na iznenađujuće puno da bi se postigao potreban rezultat, no moraju i drugi da bi se konačno okupila desnica

Izlazite li na izbore i hoće li to biti samostalan nastup ili u nekoj koaliciji?

Hrvatska stranka prava svjesna je odgovornosti koju ima kao najstarija politička stranka i spremna je samostalno izaći na izbore, ali spremni smo i na koaliranje sa strankama nama srodnog svjetonazora i političkog programa. Hoćemo li se okupiti prije izbora ili ne, još ne znam, ali linije su užarene. Skretanjem HDZ-a u centar otvara se prostor desnici i zato radimo na okupljanju pravaša kako se ne bi kao 2011. godine rasuli svi glasovi. Mi u HSP-u i ja spremni smo na iznenađujuće puno da bi se postigao potreban rezultat, no moraju i drugi da bi se konačno okupila desnica.

Kakvu kampanju planirate voditi, odnosno koje su ključne poruke koje šaljete svojim biračima?

Hrvatski gospodarski interesi ključna su tema. Trebamo jasnu strategiju hrvatskog gospodarstva koja bi bila podloga za svaki politički program. Iz te strategije mora proizlaziti i kurikularna reforma jer naše se obrazovanje mora mijenjati i popraviti. Kurikularna reforma mora imati početak u strateškim gospodarskim interesima, moramo znati koje vještine i za koga razvijati. Naglasak ćemo staviti i na hrvatske strateške nacionalne interese, pitanja sigurnosti i okruženja.

Dojam je da su čelnici HSP-a AS Ivan Tepeš i Pero Ćorić jedini predstavnici pravaša, jesu li vam uzeli birače?

Oni nisu imali ni članove ni birače pa nam nisu mogli ništa ni uzeti. Svi pravaši znaju, jedino nisam siguran koliko su birači toga svjesni, da je tu stranku osnovao HDZ da bi imao utjecaj i na desno biračko tijelo. Dobivamo dnevne potvrde da je to tako, uostalom, oni su bili zadnji zagovornici Tomislava Karamarka i njegovim su odlaskom ostali bez svog kormilara. Ćorić je u posljednjoj izjavi da ga nikad nijedna djevojka nije ostavila pa kao neće ni HDZ jasno definirao cijeli političku strategiju svoje stranke u kojoj HDZ ima osnivačka prava. Zato smo rekli, zaboravimo svađe, okupimo se za pravaški preporod, a Ćoriće i Tepeše ostavimo njihovu HDZ-u.

>> A-HSP upozorio policiju: 'Ne pokušavajte silom ukloniti šator'. Tijekom popodneva premjestili šator 10-ak metara od spomenika

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar juricamesko
juricamesko
12:09 17.07.2016.

gospodine Srb vi ste najveća prepreka skupa sa bivšim Antom Đapićem ujedinjenju svih pravaša.čini se da zbog svoje zasljepljenosti niste niti svjesni koliku štetu pravite Hrvatskoj.

SU
suncesmokvemaslina
12:05 17.07.2016.

Srb ne pametuj ...

JO
josipmacek
12:31 17.07.2016.

sad mi reci po kojem pravu dijeliš domoljubnu koaliciju--zašto može tepeš a ne mogu drugi pravaši kad opetovano ponavljamo potrebno nam je i hsp članstvo-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije