Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRSKA

Daniel Oršuš pušten na slobodu, no još mu prijeti optužnica

Lars
Reuters
16.03.2010.
u 09:22

Irska policija osumnjičene može zadržati samo tjedan dana, no Garda napominje kako će svu dokumentaciju o slučaju predati tužiteljstvu koje odlučuje o dizanju optužnice.

Dvadesetšestogodišnji hrvatski državljanin Danijel Oršuš, koji je prije sedam dana uhićen u Irskoj kao dio grupe koja je pripremala atentat na švedskoga karikaturista Larsa Vilksa, pušten je na slobodu.

Prema irskom zakonu, policija bez podizanja optužnice osobe u pritvoru može zadržati samo sedam dana, pa je Oršuš morao biti pušten iz pritvora, no Irska Garda napominje da će prikupljene dokazne materijale predati tužiteljstvu koje će odlučiti o eventualnom dizanju optužnice.

Od sedmoro uhićenih, petoro je pušteno na slobodu, protiv četrdesetčetverogodišnjeg Alžirca Ali Sharaf Damasha podignuta je optužba zbog slanja prijetećih poruka, dok je Libijac Abdul Salam Mansur Al-Yehami optužen za kršenje zakona o imigraciji jer je policiji dao lažne podatke.

Pušteni Oršuš u Irsku je zajedno s ocem, majkom i četvoro braće i sestara došao 2005. godine iz  Darde nedaleko od Osijeka. Prije nego što su se nastanili u Waterfordu na jugu zemlje, pokušali su dobiti azil u Londonu, no Velika Britanija izbacila je Oršuševe koji su potom otišli u Irsku.

Komentara 4

OR
orisis
10:37 16.03.2010.

Orshush je ciganin?

OR
orisis
12:30 16.03.2010.

Riz...Vjerujem da si meni odgovorio pa da te priupitam,zakaj vi onda u Hrvatskoj dozvoljavate da ti ljudi kopaju po kantama za smeche ,zhive u zabitima iprose naokolo(josh uvijek,)

OB
-obrisani-
12:22 16.03.2010.

Orsus je covijek !!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije