Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćno

Daniel Jukić će zbog ubojstva Ante Katića u zatvoru biti 9, a ne 14 godina

Vrhovni sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.11.2015.
u 18:30

Vrhovni sud za 4 godine umanjio kaznu za ubojstvo pred klubom Paganini u Splitu

Vrhovni sud smanjio je kaznu Danielu Jukiću iz za ubojstvo Ante Katića (22) u kolovozu 2013. godine pred splitskim narodnjačkim klubom Paganini, sa 13 na 9 godina zatvora.

Vrhovni sud smatra da je trebalo više uzeti u obzir da je djelo počinio kao mlađi punoljetnik, tada je imao 20 godina, što je bio smanjeno ubrojiv i neosuđivan. Ubojstvo se dogodilo, rano ujutro, u 5,40 sati. Katić je u Paganini došao s prijateljima, nakon sestrine svadbe i tamo je zatekao Jukića.

Koji je bio motiv ubojstva, ostalo je nerazjašnjeno. Jukić je na suđenju tvrdio kako ga je optužio za krađu torbice njegove prijateljice, međutim kako se to dogodilo unutar kluba, a ubio ga je kasnije, na ulici, sudsko vijeće nije smatralo da su ta dva događaja povezana, s obzirom da su svjedoci vidjeli kako su se unutar kluba njih dvojica srdačno pozdravili, izgrlili se i izljubili. No, nešto kasnije ispred kluba na pločniku Jukić, koji je bio pod utjecajem alkohola, izbo je Katića nožem, kojega je imao kod sebe i pobjegao.

Zadao mu je više ubodnih rana i liječnici u KBC Split uzaludno su se borili za njegov život. Preminuo je sutradan.

Daniel Jukić uhićen je vrlo brzo nakon ubojstva. Zatvorsku kaznu služi u Lepoglavi.

>> Ubojicu s mjesta zločina u autu povezao pomagač?

Komentara 2

SC
schwertransport
20:35 19.11.2015.

ma je

JM
jazo.mursa
13:00 22.11.2015.

Imati će dobro vladanje i evo ga vani za 2-3 godine i opet može u pohode .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije