Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 15 sati

Danas Zagreb Pride, evo kojom će se rutom kretati povorka

Zagreb Pride 2014.
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
13.06.2015.
u 09:32

Nakon javnog skupa, Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015. „Glasnije i hrabrije: antifašizam – bez kompromisa“, od 17:30 predviđen je prigodni program u parku „Ribnjak“ u trajanju do 20:30 sati

Danas u 15 sati održat će se društveni i politički skup 14. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji - Zagreb Pride 2015. pod sloganom „Glasnije i hrabrije: Antifašizam - bez kompromisa!“

Povorka ponosa počet će okupljanjem u 15.00h na Trgu Marka Marulića te će proći središnjim zagrebačkim ulicama – Ulicom Farkaša Vukotinovića („zeleni val“), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom i Ribnjak ulicom - i završiti javnim skupom i koncertom grupe Nipplepeople u parku Ribnjak.

Nakon javnog skupa, Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015. „Glasnije i hrabrije: antifašizam – bez kompromisa“, od 17:30 predviđen je prigodni program u parku „Ribnjak“ u trajanju do 20:30 sati, sljedećim redoslijedom:

- Pozdravni govor u ime Povorke ponosa: voditeljice programa Jana Kujundžić i Antonio Dominik  (Zagreb Pride maršalke 2015 i članice Organizacijskog odbora povorke ponosa 2015)

- Središnji govor maršalki o samoj povorci i važnosti Pride-a

- Posebno obraćanje LGBTIQ udruga: Trans AID Hrvatske i Transgender Europe

- Le Phillipe iz drag kolektiva House of Flamingo najavljuje završnu zabavu „Pride Partycipaciju“ koja će se ove godine održati u klubu Močvara i pogonu Jedinstvo, Savski nasip bb

- od 18.30 h: Zabavni program i koncert: „Nipplepeople“

- Ne smijemo se prepustiti osjećaju apatije i cinizma. Pasivnost i skretanje pogleda luksuz su koji si više ne možemo priuštiti jer sve nas tlače iste strukture moći. Moramo ih zaustaviti u daljnjem političkom, ekonomskom i moralnom razaranju našega društva. Naša ljudska prava moraju biti neotuđiva. Na njima više nitko neće raditi kompromise radi vlastitih, sebičnih interesa! - stoji u priopćenju.

>> Gay Pride u Splitu prošao bez incidenata i policijskih kordona

>> Zagreb Pride povukao spot - paljenje Kena čisti promašaj

Komentara 81

PA
pan-am
10:02 13.06.2015.

Potreba za pokazivanjem i provociranjem ništa drugo nego kompleksi.MAŠKARE!!!

BU
Bulaba
09:48 13.06.2015.

Već ih se sad okupilo više od 2 melijuna, javljaju naši mediji.

EL
EldersRealm
10:13 13.06.2015.

Jel i ovo placaju porezni obveznici ili ce si konacno platiti zastitare? Koliko ce nas kostati ova parada rastrosnosti u vrijeme duboke recesije iz koje nas ova vlada ne zna izvuci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije