Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno u prometu

Jak vjetar prekinuo katamaranske i brodske linije. U nekim dijelovima zemlje moguć snijeg

Snaga vjetra i valova na moru kod Ražnja
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.12.2020.
u 07:28

Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite RH donio odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca.

Vjetrovito, uz oborine, u većini će krajeva biti i u srijedu, pri čemu snijeg, osim u gorju, posebice Gorskoga kotara, povremeno može padati i u nekim nizinama, osobito središnje Hrvatske. Na Jadranu će biti i lokalno obilnih pljuskova s grmljavinom. Sunčanih razdoblja rijetko gdje i malo, uglavnom na sjevernom Jadranu poslijepodne. I u nastavku tjedna će u kopnenom području prevladavati oblačno, uz povremeni mjestimičnu kišu, češću na Jadranu i područjima uz njega. Snijeg će padati većinom u gorskoj Hrvatskoj, a promet će usporavati i mjestimice magla u kopnenoj Hrvatskoj, na Jadranu gdjekad jak vjetar.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom od sredine dana. Bit će oblačno, povremeno s kišom, a u višem gorju može biti susnježice i snijega. Susnježica je moguća i ponegdje uz granicu sa Slovenijom

I u Gorskome kotaru, osobito iznad 800 m nadmorske visine bit će susnježice i snijega, uz tanji snježni pokrivač. U Lici valja računati na povremenu kišu, dok će na sjevernom Jadranu kiša biti česta, ujutro mjestimice i obilnija. 

U Dalmaciji mjestimice obilna kiša i grmljavina, uz i dalje jako i olujno jugo, koje će poslijepodne oslabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka podjednaka kao u utorak, javlja HRT

Na jugu Hrvatske također jako i olujno jugo u postupnom smirivanju tek prema kraju dana kada će se i valovito i jače valovito more postupno smiriti. Uz promjenjivu naoblaku bit će kiše, lokalno i obilnih pljuskova, uz više od 50 litara kiše po četvornome metru." Upravo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brojne brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su, u Šibenskom okružju - brodska linija Vodice - Šepurine - Prvić Luka - Zlarin - Šibenik, s polaskom iz luke Vodice u 04:45 sati, otkazana, u Splitskom okružju: katamaranske linije Ubli - V. Luka - Hvar - Split u prekidu, Jelsa - Bol - Split u prekidu, Vis - Split u prekidu i trajektna linija a relaciji Ubli - V. Luka. Trajekt će isploviti iz V luke u 06:15 po plovidbenom redu.

U Riječkom okružju u prekidu su: trajektna linija Brestova-Porozina, kKatamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, a u Dubrovačkom okružju brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ koja će u slučaju smirivanja vremena, isploviti u 10 sati s polaskom iz Dubrovnika. 

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Zbog obilne kiše u pojedinim dijelovima zemlje moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Gorskom kotaru.

Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite RH donio odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije