Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

U školama Osječko-baranjske županije pozitivno 25 učenika i 2 nastavnika

Koronavirus
Foto: PIXSELL
1/6
12.10.2020.
u 15:00

Najveći broj zaraženih u Zagrebu još uvijek su mladi, ali bilježe se sve više i osobe do 40 i 50 godina, što znači da ti mladi prenose zarazu na roditelje, kazali su iz zagrebačkog Stožera.

U posljednja 24 sata zabilježen je 181 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2712. Među njima su 404 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Tijek događaja:

14:50 – U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 224 uzoraka. U svim slučajevima radi se o bliskim obiteljskim kontaktima. Četvero su djeca iz školskog sustava, jedno je dijete iz predškolskog sustava, dok je njih troje srednjih godina.

- U istom razdoblju evidentirano je i šest oporavaka te jedan otpust s bolničkog liječenja, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 95. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se sedam osoba, a na liječenju kod kuće 88 osoba - kažu u Stožeru. 

14:33 - U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 9  novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištem na području Grada Donja Stubica (1), Grada Krapina (1), Grada Oroslavje (1) Općine Đurmanec (1), Općine Kumrovec (1), Općine Mače (1), Općine Marija Bistrica (1), Općine Sveti Križ Začretje (1) i Općine Zlatar Bistrica (1). U proteklih 24 sata ozdravilo je 11 osoba te je pristiglo i 38 negativnih nalaza, dok se još čekaju rezultati za 146 uzorka uzetih 12. listopada. 
Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 273. U samoizolaciji se nalazi 1.317 osoba.

14:29 - U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 2 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Radi se o dva mlađa muškarca, jedan iz Draganića i jedan iz Ozlja. Tijekom epidemiološke obrade utvrđeno je da neki od prije prijavljenih pozitivnih slučajeva ne žive u Karlovačkoj županiji te je ukupno do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 479 osoba. U OB Karlovac je hospitalizirano 20 osoba, od kojih su 2 osobe teškog zdravstvenog stanja. Jedna ženska osoba srednje životne dobi nalazi se na respiratoru i to je prva osoba koja je stavljena na respirator u OB Karlovac, a jedna muška osoba prima kisik visokog postotka. Za obje osobe dogovara se transport u klinike u Zagrebu. 

U samoizolaciji se nalaze 343 osobe. 

Stanje na današnji dan - Škole Karlovačke županije:
Broj pozitivne djece OŠ: 5
Broj pozitivne djece SŠ: 4
Broj pozitivnih djelatnika OŠ: 2
Broj pozitivnih djelatnika SŠ: 2
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 110
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 143
Broj razrednih odjela u samoizolaciji OŠ: 4
Broj razrednih odjela u samoizolaciji SŠ: 4

Video: Krunoslav Capak objasnio kada bi se maske trebale nositi i na otvorenom.

 

14:25 - Zaključno s jučerašnjim danom, u školama na području naše županije pozitivno je ukupno 25 učenika i 2 nastavnika. U samoizolaciji je 338 učenika, 16 nastavnika i dvije osobe koje su nenastavno osoblje u školama. Prilikom obrađivanja kontakata zaraženih osoba, u većini slučajevima nije cijeli razred stavljen u samoizolaciju, pa je točnije govoriti o broju učenika u samoizolaciji nego razredima.  Najveći broj zaraženih kao i učenika i nastavnika u samoizolaciji nalazi se na području Đakova i odnosi se na tri srednje škole koje već drugi tjedan imaju nastavu prema C modelu. Na koronavirus pozitivno je 13 učenika, 160 ih je u samoizolaciji kao i jedan nastavnik. 

Odluka o nošenju maski u nižim razredima škola je na Nacionalnom stožeru, za sada nemamo informaciju o tome, no možda bi bilo najbolje taj upit uputiti prema njima. Online nastavu Stožer može predložiti (kao što je bio slučaj sa đakovačkim srednjim školama), ali je odluka na ravnateljima. S obzirom na epidemiološku situaciju na području OBŽ još uvijek nema potrebe za online nastavom u svim školama. U školama gdje se provodi online nastava, odnosno C model, provodi se po principu dva tjedna (dok traje samoizolacija za veći broj učenika), nakon toga se vraćaju u učionice.

14:03 U Međimurskoj županiji jedna je novooboljela osoba u protekla 24 sata. U osnovnim školama jedan je učenik zaražen, a 219 ih je u samoizolaciji. U srednjim školama pozitivna su tri učenika, a 71 je u samoizolaciji. U osnovnom školama nema oboljelih nastavnika, devet ih je samoizolaciji, a u srednjima su dva oboljela nastavnika i dva su u samoizolaciji. Jedna područna škola prešla je na on-line nastavu od prvog do četvrtog razreda, kao i jedna smjena u jednoj školi. – Građani mogu imati puno povjerenje u socijalni i zdravstveni sustav – rekao je župan Matija Posavec.

14:01 – U Karlovačkoj županiji koronavirusom su se u zadnja 24 sata zarazila dvojica mlađih muškaraca iz Draganića i Ozlja, a u bolnici je 20 pacijenata s infekcijom koronavirusa, od kojih je dvoje u kritičnom stanju.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak su priopćili kako je zbog težih simptoma zaraze na respiratoru jedna žena srednje dobi, dok jedan muškarac prima kisik visokog postotka.

Za oboje se dogovara transport u klinike u Zagrebu. U Stožeru kažu kako je na koronavirus trenutačno pozitivno i petero učenika osnovnih škola te četvero srednjoškolaca. U osnovnim i srednjim školama zaraženo je po dvoje djelatnika.

U županiji je 383 osoba u samoizolaciji, među njima i 110 učenika osnovnih i 143 učenika srednjih škola. Gledano po razrednim odjelima, u samoizolaciji su po četiri razreda u osnovnim i srednjim školama.

13:15 – Tri nova slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Ličko-senjska županija, u kojoj je umrla jedna zaražena osoba, treća žrtva COVID-19 u Lici.

Ravnateljica gospićke Opće bolnice Sandra Čubelić rekla je da je umrla 80-godišnjakinja bila teško bolesna, u bolnicu je zaprimljena zbog drugih dijagnoza, a testiranjem joj je utvrđena zaraza koronavirusom. "To je onaj slučaj kada se može reći da je pacijent umro s koronom, a ne od korone”, rekla je Čubelić.

Dijagnoza je utvrđena zato što se pri hospitalizaciji testiraju svi pacijenti, posebno zato što je među zaraženima mnogo ljudi bez simptoma koronavirusa, istaknula je.

Ravnatelj gospićkog Doma za starije i nemoćne Ivan Bronzović izjavio je Hini kako su dobroga stanja sva 22 zaražena korisnika doma. Smješteni su u zasebni dio Doma i svi se dobro oporavljaju. Uz jednog novog zaraženog korisnika Doma, s pet na osam se povećao broj zaraženih djelatnika nakon što su se koronavirusom zarazila dvojica domara i jedna medicinska sestra.

Prema evidenciji oboljelih, u županiji se dosad zarazilo ukupno 260 osoba, a trenutačno je 73 aktivnih slučajeva – u Gospiću 55, Otočcu deset, Perušiću šest te po jedan u Brinju i Udbini.  Pod aktivnim nadzorom 293 su osobe i prema policijskom izvješću svi se pridržavaju samoizolacije.

12:30 U Zagrebu je zabilježeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 456 osoba dobilo je mjeru samoizolacije, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. 

"U protekla 24 sata provedeno je 408 testiranja", rekla je na konferenciji za medije zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

Od novih slučajeva, 51 je slučaj za sada negativne epidemiološke anamneze, 51 osoba kontakt je prethodno oboljelih osoba, kod tri osobe moguće je izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a tri osobe strani su državljani. Kod tri osobe moguća je izloženost tijekom izlazaka, a obrada za pet osoba još uvijek je u tijeku. Nije bilo pozitivnih korisnika ni djelatnika domova za starije.

Što se tiče škola, zaraza je zabilježena kod tri učenika i tri nastavnika iz tri osnovne škole, te pet učenika iz pet srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 104 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 95 učenika i dva nastavnika srednjih škola.

U karanteni Grada Zagreba trenutačno se nalaze 24 osobe. 

Šikić je poručila da su brojevi zaraze u Zagrebu ozbiljni, ali da nema razloga za paniku iako Zagreb nema najgoru epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

Tijekom tri dana vikenda, od 9. do 11. listopada, u Zagrebu je dijagnosticirano sveukupno 516 bolesnika pozitivnih na COVID. U domovima zdravlja povećana je aktivnost te je u tri dana 830 osoba tražilo pomoć u ambulantama za COVID. Sustav funkcionira otežano, prilagođeno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

>> VIDEO Velike gužve ispred Štampara zbog povećanog broja testiranja na koronavirus

Mjere se prilagođavaju uvjetima u Zagrebu

Vezano za prijedloge mjera uvođenja nošenja maski na otvorenome i ograničavanja rada ugostiteljskih objekata do ponoći, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić potvrdila je da su o tome razgovarali s Nacionalnim stožerom.

"To su prijedlozi mjera koje nastojimo prilagoditi specifičnim uvjetima u Zagrebu. Nastavljamo razgovarati o mjerama koje će se prilagođavati specifičnostima i razgovaramo o scenarijima za dane Svih svetih. 

Gleda se postoje li situacije u kojima je potrebno specifično reagirati u Zagrebu, no za sada nema žarišta na koja bi se posebno orijentirali. Sjednicu Stožera nastavili su nakon konferencije za medije.

Što se tiče posebnih mjera po pojedinim kvartovima, Majić je istaknula da su na sastanak s Nacionalnim stožerom bili pozvani i predstavnici vijeća gradskih četvrti koji imaju svoje stožere. Međutim, dodala je, epidemiolozi smatraju da se pojedina gradska četvrt ne može izolirano promatrati glede epidemije jer u Zagrebu građani žive u jednoj, roditelji su im u drugoj, a rade u trećoj četvrti. 

Ono što po gradskim četvrtima mogu učiniti, ističe, jest obratiti veću pozornost na okupljanja. 

"Grad Zagreb specifičan je na tisuće različitih načina, ali po Vijećima gradskih četvrti ovog trenutka nismo uočili potrebu da nešto posebice prilagođavamo", poručila je Majić.

11:40 – U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna osoba oboljela je od infekcije COVID-19; strani državljanin koji boravi na području Općine Kistanje. 

Trenutno je 11 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

11:00 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10:00 sati evidentirano je 1078 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 622 osobe, a 19 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 437 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 23 osobe (4 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 3 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 4 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Luka, 1 Općina Križ, 1 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica), a 4 osobe su izliječene.

Od 23 novooboljele osobe 12 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su vezana za radna mjesta, dok je za 9 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su učenici dva razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu. Zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji je i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici. Epidemiološke obrade su u tijeku.

>> VIDEO Krunoslav Capak: Ugostitelji traže rigoroznije provjere, bit će više kontrola i nadzora

10:58 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je jedanaest (11) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (9), općina Garčin (1) i općina Cernik (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 684, dok je broj aktivnih slučajeva 35 (7 više nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 279 osoba (1 osoba više nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 138 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 26 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u noćnim klubovima (9), u trgovinama raznim (8), na sportskim natjecanjima/utakmicama (6) i u caffe barovima (3)  te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

10:48 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 121 obrađenog testa danas je 10 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 4, Omiša 4, Kaštela 1 i Trilja 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 7 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1422 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 32 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

10:44 Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih osoba, dok je njih 15 ozdravilo.

Trenutno su na području Županije 93 aktivna slučaja. Jedna osoba pozitivna na Covid 19 nažalost je preminula.

10:37 U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja općine Đulovac. 

Trenutno je u ovoj županiji 67 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji su 503 osobe.

Jedna starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminula je od koronavirusa. Peti je to smrtni slučaj na području ove županije vezan uz COVID-19.

10:34 Samo jednoj novoj osobi, muškarcu iz Dubrovnika, u zadnja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom u Dubrovačko -neretvanskoj županiji, a devet osoba je izliječeno.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak kako je među izliječenima osam osoba iz Dubrovnika i jedna iz Kule Norinske. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 12 osoba, a jedna je na respiratoru. U samoizolaciji je 500 osoba.

Od početka pandemije na koronavrus je analizirano ukupno 16.054 uzoraka.

10:30 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 67 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba s područja županije, radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Izliječena je 1 osoba, a trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 191 osoba.

9:49 – Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:47 – U Zagrebu je danas 116 novih slučajeva zaraze, rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar za N1.

– Ne moramo se veseliti da je to rezultat poštivanja mjera, nego se radi o tome da je vikendom manji broj testiranja, jer liječnici obiteljske medicine ne rade vikendom pa je to razlog manjeg broja novozabilježenih slučajeva – dodala je.

9:45 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 17 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Vinkovaca, 2 iz Tompojevaca, 1 iz Ćelija, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Vođinaca, 1 iz Županje, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bokšića, 1 iz Vukovara, 1 iz Berka i 2 s boravkom izvan naše županije), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1090, od kojih je 908 osoba izliječeno, a ukupno je 19 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 21 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 28 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 13328. U samoizolaciji na području županije je 918 osoba. 

9:35 – U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata testirano je ukupno 256 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 14 bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju boravište na području Grada Osijeka, po dvije na području općina Čepin i Đurđenovac, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Đakovo, Belišće i Našice te općina Čeminac, Semeljci, Viškovci i Feričanci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je 29 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.

8:40 – Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka i svi su negativni. Pod aktivnim nadzorom je 279 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-a 19, svi su stabilno i nitko nije na respiratoru. U Specijaliziranoj bolnici za ortopediju Biograd na moru hospitalizirano je  5 bolesnika s lakšim simptomima

8:35 – Potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom u protekla 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije, otkriva tamošnji stožer u ponedjeljak.

“Stožer civilne zaštite obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza potvrđena tri nova slučaja. Riječ je o po jednoj osobi s koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog područja.

Na području županije trenutno je aktivno  48 slučaja,  četiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 276  slučajeva bolesti,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 125  osoba”, navode u Županijskom stožeru.

6:39 – Stožer civilne zaštite RH održat će konferenciju za novinare o aktualnom stanju s pandemijom koronavirusa.

6:20 – U Gradu Zagrebu u nedjelju je zabilježen 201 novi slučaj zaraze, a u Krapinsko-zagorskoj županiji 81 nova osoba pozitivna je na koronavirus. 

6:15 – Zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Andrija Štampar" Sandra Šikić izjavila je u nedjelju da rekordni broj novozaraženih u Zagrebu ne predstavlja dramatično stanje "ni po kakvim parametrima", ali je najavila da će se predložiti nove, "primjenjive i ostvarive" epidemiološke mjere.

Jučer je u "drive in" Zavoda na uzimanje briseva došlo više od 440 ljudi, ali Zavod prima još i uzorke iz COVID ambulanti i bolnica te drugih mjesta uzimanja uzoraka. U Zagrebu se još provode testiranja na KBC-u Rebro i u Vinogradskoj, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i u Klinici "Fran Mihaljević". Dakle, ukupno se testira više od 1400 osoba dnevno, tako da postotak od 20 posto zaraženih, koji se iznosi, nije točan, kazala je Sandra Šikić i dodala da se svih više od tisuću uzoraka uspješno dnevno obradi na Štamparu, što je važno za ranu dijagnostiku i izoliranje bolesnika.

Ona je kazala da su žarišta obiteljska okupljanja i poslovni kontakti, gdje je došlo do većih grupiranja, tako da "ne može jedan velegrad biti žarište".

Video: Hrvatska vojska postavila šatore ispred Rebra

Najveći broj zaražen još su uvijek mladi, ali se bilježe sve više i osobe do 40 i 50 godina, što znači da ti mladi prenose zarazu na roditelje, upozorila je Sandra Šikić.

"Naši mladi ne šire namjerno virus. Možda je uzrok tome što oni imaju nikakve ili blage simptome koji su vrlo kratkotrajni", kazala je i upozorila da su okupljanja na otvorenom velika mogućnost zaraze, ako ne drže distancu. Dodala je da sve zemlje u svijetu bilježe velike brojeve, pa tako niti grad Zagreb niti Hrvatska nisu izuzetak.

Zagreb će sljedeći tjedna predložiti odgovarajuće mjere, koje su primjenjive i ostvarive, a to su nošenje maske na otvorenom.

"Zdrav razum nalaže, da ako ne možete držati distancu - stavite masku", istaknula je i izrazila uvjerenje da sugrađanima nošenje maske neće biti motiv da izbjegnu kaznu, nego zarazu i da zaštite zdravlje najmilijih.

"Kazne su su kontraproduktivne. Grad Zagreb nije za kažnjavanje", rekla je Sandra Šikić.

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
09:12 12.10.2020.

Svima kazne od mil kn bez obzira na razlog.uvesti policijski sat od 0do24.uvesti hitne ovrhe ,svima sve uzeti i podijeliti zna se naravno i partnerima.nema stanovnika,gradana nema zaraznih.

DR
drMS
10:00 12.10.2020.

Nove mjere: - zabranjeno prostitutke posjesti na krilo, samo lezeci polozaj - traziti od ministra dozvolu za naplatu stete, provizija 10% - maske obavezno mijenjati 5 puta na dan, podrzati uvoz - izlaziti samo u klubove bez blagajni, po mogucnosti sa brojacima novca - novac ne drzati na racunu, pozeljno ispod jastuka ili u prtljazniku automobila, bez nadzora - okupljanja samo sa stranackom iskaznicom - prjaviti miliciji sve koji misle svojom glavom, koja je nepotrebna - kupujte strano, od domaceg ste samo zdraviji - proglasiti, pod hitno, Frau Merkel Kninskom Kraljicom, od Anice i Josipe nista - mjere stupaju na snagu odmah, bolje od juce

DU
Deleted user
06:58 12.10.2020.

pa svaki dan imaju te bezsmislene presice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije