Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći kršćanski blagdan
Povratak na članak

Danas je Veliki četvrtak – evo što to znači i koji su običaji katolika u Velikom tjednu

U dane Svetog trodnevlja, tj. od četvrtka do subote, redovito se nisu obavljali težački poslovi na polju. U te dane ne zvone crkvena zvona

Komentari 24

Avatar Parousia
Parousia
08:19 13.04.2017.

O Isuse Kriste koji si za nas teski kriz nosio i tesku bol podnio smiluj nam se

VL
MA
MarkoKosmicki
08:34 13.04.2017.

Isuse Tvoja zrtva je velika ,smiluj nam se

VL
MA
MarkoKosmicki
08:35 13.04.2017.

Kako sudis tako ce ti biti sudjeno

VL
PR
pravedno21
08:31 13.04.2017.

Uzalud svi veliki četrtki, petki, subote, uskrsi, božići i sve ostalo kad su ljudi pokvareni do srži - nedeljom u crkvi glume velike vjernike i moralne vertikale, izađu iz crkve i počnu živit život gori od bilo kojeg bezbožnika - počev od naslađivanju nad tuđim nevoljama (nema veze ako je meni crkla krava ako je i susjedova mrtva), neprihvaćanje različitog mišljenja od njihovog, agresije, itd itd, završivši na gaženju drugih "samo da je meni dobro". Ugl, najgori ljudski dvolični šljam

VL
DU
Deleted user
12:00 13.04.2017.

Kada dođu praznici onda nekim čudom svi rade na tome da budu bolji, onda se prisjete svojih kršćanskih korijena,a što je sa ostatkom godine.Ako je jedan dolje napisao sve crno,onda je tako jer tako vidi i osjeća svijet.Naravno da nisu svi loši ali takvih ima sve više.Na dobroti u svijetu se davno više ne radi.Ugodne praznike želim.

VL
MC
matija.cindric.10
14:09 13.04.2017.

....tko god pisao ovaj članak ,može se sramiti ,lupeta gluposti ,kaže danas završava korizma (ma nemoj ) od kud mu /joj to...Korizma traje do Cvjetnice (nedjelja prije Uskrsa) a potom veliki tjedan a od danas ,sveto trodnevlje ....članak vrvi od neistinitosti i mene kao vjernika vrijeđa pa ću stoga kazati, Bože ,oprosti im jer ne znaju što pišu!Neka vam Uskrsli rasvijetli umove.

VL
DU
Deleted user
12:47 13.04.2017.

Treba biti dobra osoba cijelo vrijeme, a ne samo za blagdane, općenito nerijetko među vjernicima ima puno zlobe, ogovaranja, nasilja, agresije, kako se ijedno od ovoga može povezivati s vjerom? Znam čovjeka koji je tukao ženu na ulici, a sad gura ljudima da potpisuju neku peticiju za crkvu, mislim ono kako je to moguće?

VL
SA
sampras
22:33 13.04.2017.

papa iz druge galaksije opet oblizuje stopala, jedanput je ljubio noge muslimanima, oni su to shvatili na svoj način. "kad čovjek vidi dva konja, jednog jakog i jednog slabog - njemu će se prirodno više svidjeti jaki konj" - Osama bin Laden

VL
Avatar Krešimir Karamazen
Krešimir Karamazen
10:55 13.04.2017.

U Nizozemskoj je 'Misa posvete ulja' u srijedu, bas je o tome bio clanak u biskupskom casopisu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.