Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćen je

Danac koji je ubio i raskomadao novinarku pobjegao iz zatvora, policiji je prijetio bombom

Peter Madsen is seen surrounded by police in Albertslund
Foto: RITZAU SCANPIX/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
20.10.2020.
u 14:22

Oko 10 ujutro sjedio je na tlu nekoliko stotina metara ispred zatvora na periferiji Kopenhagena, a oko struka je nosio remen za koji je tvrdio da je bomba

Ubojica Peter Madsen pobjegao je iz zatvora u Danskoj prijeteći stražarima bombom i predmetom koji je nalikovao na pištolj, no policija ga je uhvatila. Madsen je 2018. godine osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall koju je raskomadao na svojoj ručno izrađenoj podmornici. 

Snimke danskih medija prikazivale su Madsena kako danas oko 10 ujutro sjedi na tlu nekoliko stotina metara ispred zatvora na periferiji Kopenhagena, a oko struka je nosio remen za koji je tvrdio da je bomba, piše The Independent.  

Snajperisti i stručnjaci za bombe okružili su ga, a policija ga je uhitila nekoliko sati kasnije. 

Danska je policija objavila na Twitteru da je "muškarac uhićen nakon pokušaja bijega", a glasnogovornik Claus Buhr potvrdio je da je riječ o Madsenu. 

U travnju 2018. godine Madsen je proglašen krivim za ubojstvo, seksualni napad i skrnavljenje tijela. Točan uzrok smrti novinarke nikada nije utvrđen, no sud je utvrdio da je Madsen "izrezao tijelo na komade kako bi sakrio što se dogodilo". Također, priznao je kako je dijelove njezina tijela bacio u Baltičko more.

Komentara 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:29 20.10.2020.

Da je Peter Madsen kojim slučajem osuđeni haški robijaš koji je raskomadao one neprave, druge i drugačije za vrijeme udruženog zločinaćkog pothvata njega bi balkanska domoljubna raja iz regije danas slavila za nevinog viteza, heroja, uzora i idola omladine i starine.

MA
Matrix5
18:37 20.10.2020.

Bolesnik

FR
Freedom123
15:06 20.10.2020.

Htio je pobjeći u hrvatsku, ovdje ima garantiranu slobodu bez obzira na zločin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije