Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrav život

Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku

Lipik
Foto: Željko Gašparović
1/8
16.06.2014.
u 16:25

Turistička zajednica grada Lipika u suradnji s Gradom Lipikom, za posjetitelji su pripremili niz sportsko rekreativnih aktivnosti.

Lipik je cijeli nedjelju bio u znaku vježbanja za zdravlje gdje je u perivoju kestena, parku ispred Mramornih i Kamenih kupku u Lipiku, održan drugi po redu „Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane“. Osim rekreacije i nizom aktivnosti na otvorenom te terapijskim vježbama za kralježnicu uz stručno vodstvo i kupanjem u bazenima s termalnom vodom Toplica, Lipik se ponovno iskazao kao mjesto gdje se naglaska stavlja i na lječilišno zdravstveni turizam. 

Turistička zajednica grada Lipika u suradnji s Gradom Lipikom, za posjetitelji su pripremili niz sportsko rekreativnih aktivnosti. 

- Pripremili smo više poligona i malih igrališta, pa su posjetitelji mogli sudjelovati rekreativno ili se natjecati u čak 13 sportova, od tenisa, badmintona, odbojke, viseće kugla, trčanju, sudjelovati na biciklijadi „Stazama lipicanaca i kune“. Na štandovima uz Aleju kestenova degustirati i proizvode proizvođača zdravih prehrambenih proizvoda, rekao je Hrvoje Kovačevć, voditelj Turističkog ureda.Posebno je mnoge privuklo streličarstvo, da se oprobaju u tom sportu kao i jahanje dok su pogledi pratili vježbanje članica i članova Hrvatskog street workout saveza kao i Zumba party 

Održan je i Prva utrka lipičkim perivojem. Među trkačima prvi kroz cilj nakon 6 kilometara staze prošao je Giuliano Pierobon iz Pakraca, kod trkačica pobijedila je Ana Uzur iz Lipika, a kod djece prvi je bio Jan Vidaković.

- Najbolji su dobili medalje, najbrži i statuu pobjednika. Nagrade im je uručio Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, dok je pobjednicu s posebnim poklonom iznenadio najbrži u utrci, davši joj prsten koji su trebali pronaći tijekom utrke. Time smo htjeli oživjeti i legendu o prstenu koji je nekada davno izgubila plemenitašica Jelka i vjerovanje je da će onaj tko nađe prsten biti dugo zdrav i sretan, kazao je Marko Barčan, jedan od skupine vrijednih volontera organizacije manifestacije. Ova manifestacija je nastavak bogat ponude događanja „Lipnja u Lipiku“, koji je započeo krajem tjedna koncertom u ostacima razrušenog u ratu „Kursalona“ gdje je nastupio i Varaždinski komorni orkestar i svečanim puštanjem vode u obnovljenu fontanu u parku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije