Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnje

Dan uoči izbora Berlusconi dobio pismo-bombu

silvio berlusconi
Reuters
27.03.2010.
u 13:10

Pismo s projektilom za premijera Silvija Berlusconija i drugo s eksplozivom za Sjevernu ligu, ozračje je u Italiji dan uoči regionalnih izbora 28. i 29. ožujka.

Pismo s projektilom za premijera Silvija Berlusconija i drugo s eksplozivom za Sjevernu ligu, ozračje je u Italiji dan uoči regionalnih izbora 28. i 29. ožujka. Jedno pismo, namjenjeno Berlusconiju, je otkriveno prilikom prerazmiještanja pošte, a drugo je eksplodiralo i ranilo poštanskog službenika. Pismo s projektilom i prijetnjama Berlusconiju i ostalim članovima njegove stranke Narod sloboda odaslano je s milanske zračne luke Linate. "Završit ćeš kao miš", pisalo je na papiriću ispod imena Silvija Berlusconija, a pismo je bilo upućeno na adresu premijer, odnosno u Vilu S.Martino, u mjestu Arcoreu pokra Milana.

Drugo pismo je eksplodiralo i lakše ranilo službenika pošte u poštanskom uredu u Ulici Lugano na sjevernom dijelu Milana u subotu u 5,45 sati. Pismo s eksplozivom je, navodno, bilo namjenjeno Sjeveroj ligi sa sjedištem u Ulici Bellerio u Milanu. Eksplozija je izazvala plamen i lakše ranila poštanskog službenika na rukama i licu. U poštanski ured odmah je pozvana specijalna policija koja je pregledala ostalu poštu. Unutar eksplozivnog pisma bila j i cedulja upućena ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, članu Sjeverne lige.

Prema izvješću polcije na papiru je bilo napisano kako unutar Talijanske biskupske konferencije (CEI) se "siluje, a Maroni je sukrivac zih čina". Odgovornost za slanje toga pisma je preuzela Neformalni anarhički savez (Federazione anarchica informale) koji je na napao u prosincu prošle godine milansko sveučilište Bocconi, gdje je u jednom tunelu zgrade bila postavljena cijev s eksplozivom, ali je otkrivena prije eksplozije.

U Italiji se u nedjelju otvaraju biračka mjesta u 13 od 20 regija gdje 41 milijun birača bira nove predsjednike regija i novo regionalno vijeće. Predizborna kampanja je bila oštra. Letjele su teške riječi. Možda su u prijeteća pisma posljedica takve kampanje.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:18 27.03.2010.

ma ovi livi-homicí, cé postati EU-teroristi...

EB
El-Bojko
13:25 27.03.2010.

Strašno na što je sposoban taj lik... sam sebi šalje bombe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije