Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđeno

Dan prije presude Ivica Batinić prešao granicu s BiH

ivica batinić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
04.04.2014.
u 15:00

Bivši načelnik Sibinja pokraj Broda Ivica Batinić u ponedjeljak je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora. Sudilo mu se s umirovljenim generalom Kruljcem.

Međunarodna je tjeralica raspisana danas za Ivicom Batinićem, bivšim načelnikom Sibinja, nepravomoćno osuđenim nedavno na šest godina zatvora zbog malverzacija zemljištem u toj općini kraj Broda. Potvrđeno je, neslužbeno doznajemo, da je Batinić u nedjelju prijepodne, dan prije objave presude, prešao granicu s BiH. 

Riječ je, podsjetimo, o aferi u kojoj je krivima proglašeno svih šest optuženika, među kojima i umirovljeni general Mladen Kruljac, a kažnjeni su s ukupno 20 godina zatvora. Općina je oštećena, tereti se, za 58 milijuna kuna.

Batinićevi su roditelji, inače, porijeklom iz Livna pa on, tvrde mještani, ima dvojno državljanstvo.

Nije to jedini sudski postupak koji ima za vratom, u ponedjeljak mu je zakazano pripremno ročište zbog, među ostalim, optužbi da je "muljao" s novcem za socijalno ugrožene mještane.

>>Bivši šef Sibinja pobjegao u BiH jer je znao da će ići u zatvor

Komentara 16

SV
Sumrak Vremena
17:44 04.04.2014.

nije problem u tome tko ima koliko putovnica već u pravosuđu jer kome se sudi tome se uzimaju putne isprave i stavlja ga se na listu osoba koje ne smiju napustiti državu i kad dođe na granicu opa miško ajmo nazad kao prvo kao drugo on nije nepoznata osoba da je mogao samo tako prijeći GP Brod već je tu malo više toga njega su pustili samo pitanje zašto i za koliko i pogotovo tko ima sve svoje prste u tome umješano????

YG
yves.grigic.9
16:02 04.04.2014.

Dupla državljanstva treba ukinuti sa zemljama koje ne poštuju prava zemlje na istoj razini i jedne i druge.Ako BiH to ne postiva ko zeli Hrvatsko nek se odrekne BiH državljanstva.

SC
sc0rpion
15:33 04.04.2014.

treba ukinuti dvojno drzavljanstvo , neka svatko zivi u svojoj domovini da ne mora bjezati pred zakonom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije